ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Disneyland» στη Τουρκία ήθελε ο Ρ.Τ. Ερντογάν – «Λουκέτο» στο θεματικό πάρκο

«Disneyland» στη Τουρκία ήθελε ο Ρ.Τ. Ερντογάν – «Λουκέτο» στο θεματικό πάρκο

Το όνειρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι το θεματικό πάρκο της Άγκυρας μπορεί να γίνει η τουρκική «Disneyland» σβήνει, καθώς μπαίνει «λουκέτο» εξαιτίας της ερασιτεχνικής του λειτουργίας.

Η κατασκευή του είχε κοστίσει 750 εκατομμύρια δολάρια και εγκαινιάστηκε στις 31 Μαρτίου του 2019 από τον Τούρκο πρόεδρο λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές της χώρας.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Sözcü, περίπου 100 εργαζόμενοι έχουν μείνει χωρίς δουλειά, ενώ η είσοδος του πάρκου έχει σφραγιστεί με μπάρες.

Τα εγκαίνιά του είχε κάνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μάλιστα, είχε εκτιμήσει πώς θα γινόταν πόλος έλξης για περίπου 5 εκατομμύρια Τούρκους και ξένους επισκέπτες κατά τον πρώτο χρόνο.

Αντίστοιχες δηλώσεις βέβαια είχαν γίνει και από άλλους Τούρκους αξιωματούχους. «Θα φέρει 10 εκατομμύρια τουρίστες στην πρωτεύουσα ετησίως. Θα εισέλθουμε στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες» είχε πει χαρακτηριστικά ο πρώην δήμαρχος της τουρκικής πρωτεύουσας.

Γιατί βάζει λουκέτο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία που λειτουργούσε το πάρκο με κόστος 26,4 εκατ. λιρών τον χρόνο βρισκόταν σε οικονομικές δυσκολίες. Παράλληλα, το πάρκο δεν διέθετε γκάμα ελκυστικών χώρων ψυχαγωγίας για να προσεγγίσει περισσότερο κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα, οι κριτικές που υπέβαλλαν επισκέπτες και τουρίστες στη Google δεν ήταν ιδιαίτερα θετικές, με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για ερασιτεχνική λειτουργία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.