Ρ.Τ.Ερντογάν: «Το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή είναι σχέδιο κατοχής»

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή είναι σχέδιο κατοχής»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε ότι η χώρα του απορρίπτει την ειρηνευτική πρόταση του Τραμπ για Ισραηλινούς και Παλαιστινίους, σχολιάζοντας ότι η αποκαλούμενη «Συμφωνία του Αιώνα» είναι στην πραγματικότητα «σχέδιο κατοχής». «Το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή δεν είναι σχέδιο για την εγκαθίδρυση της ειρήνης» ανέφερε ο Ερντογάν μιλώντας σε Πακιστανούς βουλευτές στο Ισλαμαμπάντ. «Είναι σχέδιο κατοχής» τόνισε.

«Τις τελευταίες εβδομάδες η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε το σχέδιό της “Συμφωνία του Αιώνα”. Εκφράσαμε τη γνώμη μας για αυτό το σχέδιο προσάρτησης» ανέφερε ο Ερντογάν αναφερόμενος στην πρόβλεψη που περιέχεται για αναγνώριση της ισραηλινής κυριαρχίας για τους εποικισμούς στην ελεγχόμενη από την Παλαιστινιακή Αρχή, Δυτική Όχθη. «Ανακοινώσαμε σε όλο τον κόσμο ότι δεν θα αφήσουμε το Όρος του Ναού στους Ισραηλινούς κατακτητές» υπογράμμισε, σχετικά με την ιερή τοποθεσία στην Ιερουσαλήμ στην οποία έχουν ισότιμη παρουσία Εβραίοι, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Τούρκος πρόεδρος έχει επαναλάβει την αντίθεσή του στο σχέδιο Τραμπ για το Μεσανατολικό, αναφέροντας ότι «αγνοεί» τα δικαιώματα των Παλαιστινίων και είναι «απολύτως απαράδεκτο». Έχει υπογραμμίσει ότι με τη σημερινή του μορφή το σχέδιο «δεν θα εξυπηρετήσει την ειρήνη ούτε θα αποτελέσει λύση». Οι σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ είναι εδώ και δεκαετίες αδύναμες, με τον πρόεδρο Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Νετανιάχου να ανταλλάσσουν χαρακτηρισμούς, συγκρίνοντας ο ένας τον άλλο με τους «ναζί» αλληλοκατηγορούμενοι για εγκλήματα κατά των γειτόνων τους και χαρακτηρίζοντας ο ένας τον άλλο διεφθαρμένοι αυτοκράτορες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.