ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Επίθεση Ρ.Τ.Ερντογάν σε Ισραήλ: «Δεν θα αφήσουμε την Ιερουσαλήμ στο έλεός σας- Είναι κόκκινη γραμμή»

Επίθεση Ρ.Τ.Ερντογάν σε Ισραήλ: «Δεν θα αφήσουμε την Ιερουσαλήμ στο έλεός σας- Είναι κόκκινη γραμμή»

Νέες βολές κατά του Ισραήλ και συγκεκριμένα κατά της «Συμφωνίας του Αιώνα» εξαπέλυσε εχθές Παρασκευή ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στο πακιστανικό Κοινοβούλιο.

Η «Συμφωνία του Αιώνα» για την Ιερουσαλήμ που ανακοινώθηκε στις 28 Ιανουαρίου από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο Λευκό Οίκο, είναι ένα «κατοχικό σχέδιο» δήλωσε ο Ερντογάν.

«Λέγοντας ότι η Ιερουσαλήμ είναι η κόκκινη μας γραμμή, δηλώσαμε σε όλο τον κόσμο ότι ποτέ δεν θα αφήσουμε την Ιερουσαλήμ στο έλεος του εισβάλλοντος Ισραηλινού κράτους» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Όπως τονίζει η Άγκυρα, το λεγόμενο ειρηνευτικό σχέδιο ακυρώνει μονομερώς προηγούμενα ψηφίσματα του ΟΗΕ για το Παλαιστινιακό ζήτημα και προτείνει να δοθεί στο Ισραήλ σχεδόν ό,τι απαιτεί.

«Δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε την ισχυρότερη απάντηση στο σχέδιο κατοχής, προσάρτησης και καταστροφής, που ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση πριν από λίγες εβδομάδες με την ονομασία, συμφωνία του αιώνα», ανέφερε ο Ερντογάν αναφερόμενος στο γνωστό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή, που ανακοινώθηκε από τις ΗΠΑ.

Το σχέδιο του Τραμπ προβλέπει ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος υπό τον σχεδόν πλήρη ισραηλινό έλεγχο ασφαλείας. Επιτρέπει στο Ισραήλ να προσαρτήσει άμεσα σχεδόν όλους τους οικισμούς του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι οποίοι θεωρούνται παράνομοι από τους Παλαιστινίους και το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εάν υλοποιηθεί το σχέδιο των ΗΠΑ, η Ιερουσαλήμ θα παραμείνει η αδιαίρετη πρωτεύουσα του Ισραήλ, αλλά ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα έχει επίσης πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ», δηλώνει ο Ερντογάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.