ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Διώρυγα Κωνσταντινούπολης: Συμμετοχή σε σκάνδαλο για τον γαμπρό του Ερντογάν – Επενέβη η «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη (φώτο)

Διώρυγα Κωνσταντινούπολης: Συμμετοχή σε σκάνδαλο για τον γαμπρό του Ερντογάν – Επενέβη η «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη  (φώτο)

Μέχρι και τουρκικό δικαστήριο επενέβη για να «μαζέψει τα αμάζευτα» όσον αφορά το σκάνδαλο που αποκαλύφτηκε και έχει πρωταγωνιστή τον υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας και γαμπρό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Ο Αλμπαϊράκ κατηγορείται ότι με την οικογένειά του αγόρασαν γη εκεί, από όπου σχεδιάζεται να περάσει η Διώρυγα της Κωντανστινούπολης, για να ενώσει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά, παρακάμπτοντας τα Στενά του Βοσπόρου.

Το σκάνδαλο φαίνεται να είναι μεγάλο αλλά η τουρκική Δικαιοσύνη απαγόρευσε την πρόσβαση στα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου που “καίνε” τον γαμπρό του Ερντογάν. Τα άρθρα, δηλαδή, που είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο έχουν μπλοκαριστεί και πλέον δεν είναι προσβάσιμα στους χρήστες.

Η αποκάλυψη της «Cumhuriyet»

Την κομπίνα του Μπεράτ Αλμπαϊράκ αποκάλυψε πρώτη η «Cumhuriyet» στις 20 Ιανουαρίου, όταν έγραψε ότι ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας αγόρασε τη γη το 2012, ένα χρόνο μετά την πρώτη ανακοίνωση του έργου από τον πεθερό του και τότε πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Αλμπαϊράκ απέκτησε 13 στρέμματα γης κατά μήκος της σχεδιαζόμενης Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ερντογάν είχε ανακοινώσει το σχεδιαζόμενο έργο το 2011, πριν την εκλογή του ως πρωθυπουργός για τρίτη φορά και ο Αλμπαϊράκ αγόρασε οικόπεδα καταχωρημένα ως γεωργική γη στην περιοχή Αρναβούτκοϊ της Κωνσταντινούπολης, ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση, σύμφωνα με την εφημερίδα. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι το κόστος της γης στην περιοχή αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.