ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Στηρίζει με στρατιωτικό εξοπλισμό τη Συρία η Τουρκία – Στέλνει κομβόι 150 φορτηγών

Στηρίζει με στρατιωτικό εξοπλισμό τη Συρία η Τουρκία – Στέλνει κομβόι 150 φορτηγών

Η Τουρκία στέλνει κομβόι 150 φορτηγών προς τη Συρία και την επαρχία Ινλτίμπ, κίνηση που γίνεται στο πλαίσιο των δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που είχε δεσμευτεί αντίποινα εάν οι ένοπλες δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ δεν σταματήσουν τις επιχειρήσεις.

Η Τουρκία έχει στείλει 150 φορτηγά με στρατιωτικό εξοπλισμό στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, εν μέσω της αυξανόμενης έντασης μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, τη Δευτέρα, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κομβόι 150 φορτηγών, τεθωρακισμένων οχημάτων και αυτοκινούμενων μονάδων πυροβολικού έφτασαν στην επαρχεία Χατάι στη νότια Τουρκία, απ’ όπου θα προχωρήσει σε φυλάκια στη ζώνη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ.

Υπενθυμίζεται ότι τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην Ιντλίμπ, μία από τις τέσσερις ζώνες αποκλιμάκωσης.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν μετά από βομβαρδισμό συριακών στρατευμάτων σε φυλάκιο στην Ιντλίμπ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε αντίποινα σε οποιαδήποτε περιοχή της Συρίας εάν οι ένοπλες δυνάμεις του Άσαντ δεν σταματήσουν τις επιχειρήσεις και δεν αποσυρθούν από περιοχές κοντά σε φυλάκια μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ερντογάν ζήτησε επίσης από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να πιέσει τη συριακή κυβέρνηση να σταματήσει την επίθεση στην Ιντλίμπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.