ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Oι Τουρκμένοι τζιχαντιστές σκότωσαν στον ύπνο τους… Ρώσους στρατηγούς

Oι Τουρκμένοι τζιχαντιστές σκότωσαν στον ύπνο τους… Ρώσους στρατηγούς

Σε μια φανταστική επίθεση, Σύριοι ακτιβιστές της αντιπολίτευσης κατέστρεψαν σύστημα S-400 και σκότωσαν Ρώσους στρατηγούς Σε κάτι που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως ¨απελπισμένη προσπάθεια προπαγάνδας¨, Σύριοι ακτιβιστές της αντιπολίτευσης υποστήριξαν πως στις 14/2 μια επίθεση από drone, πέτυχε τον στόχο της στην ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμ στην ακτή της Συρίας.

Οι ακτιβιστές ανέφεραν πως η επίθεση στόχευσε μια συνεδρίαση ανωτάτου επιπέδου μέσα στην βάση και μάλιστα ανέφεραν και τα ονόματα κάποιων Ρώσων στρατηγών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Οι ισχυρισμοί αυτοί απορρίφθηκαν από τις φιλοκυβερνητικές πηγές και ακόμη και από αξιόπιστες πηγές της αντιπολίτευσης, που ανέφεραν πως δεν συνέβη κανένα τέτοιο περιστατικό εντός ή εκτός της βάσης.

Παρά το ότι εκτέθηκαν τα ψέματα τους, οι ακτιβιστές δημοσίευσαν και τα ονόματα των Ρώσων στρατηγών που ¨σκοτώθηκαν¨ σε αυτή την φανταστική επίθεση:

-Στρατηγός Αλεξάντερ Σαμσόνοφ

-Στρατηγός Αλεξέι Μπρουσίλοφ

-Στρατηγός Άρμπεν Γκάρι

-Στρατηγός Αγκουστίν Μπετανκούρ

Οι ακτιβιστές προφανώς δεν προσπάθησαν και ιδιαίτερα για την ονοματοδοσία των στρατηγών. Οι Σαμσόνοφ και Μπρουσίολοφ ήταν Ρώσοι στρατηγοί του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Άρμπεν Γκάρι ήταν ένας Αρμένιος πολιτικός στις αρχές του 20ου αιώνα. Από την άλλη μεριά ο Αγκουστίν Μπετανκούρ ήταν ένας εξέχων Ισπανός μηχανικός που πέθανε το 1824, πολύ πριν το στήσιμο της βάσης στην Χμέιμι.

Και πέρα από τον θάνατο 4 φανταστικών Ρώσων στρατηγών, πρόσθεσαν πως κατέστρεψαν και ένα αντιαεροπορικό σύστημα S-400 μαζί με ¨κάποια αεροσκάφη¨. Οι αστείοι αυτοί ισχυρισμοί αποτελούν ένα παράδειγμα του επιπέδου της απελπισίας των οπαδών της συριακής αντιπολίτευσης. Κατά τους τελευταίους μερικούς μήνες, η αντιπολίτευση έχασε το μεγαλύτερο τμήμα της επικράτειας της στην ΝΔ Συρία, ως αποτέλεσμα της πετυχημένης επιχείρησης του Συριακού Αραβικού Στρατού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.