Η εταιρεία που διαχειρίζεται το τρίτο τουρκικό γεωτρύπανο έχει έδρα στην Λεμεσό! – «Θα τρυπήσει εντός του 2020»

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το τρίτο τουρκικό γεωτρύπανο έχει έδρα στην Λεμεσό! – «Θα τρυπήσει εντός του 2020»

Σύμφωνα με το κυπριακό «SigmaLive» το νέο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία, το Sertao, το διαχειρίζεται εταιρεία που είναι εγγεγραμμένη στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό προκαλώντας σοβαρούς προβληματισμούς.

Οπως αναφέρεται, σύμφωνα με το τουρκικό Περιοδικό Ναυτιλίας, η Τουρκία απέκτησε το εν λόγω γεωτρύπανο σε δημοπρασία στη Βρετανία για 37,5 για εκατομμύρια δολάρια. Το γεωτρύπανο κατασκευάστηκε στη Νότιο Κορέα το 2012 και χρησιμοποιήθηκε από τη βραζιλιανή εταιρεία Petrobras μέχρι το 2015.

Nέος ιδιοκτήτης του ήταν η αμερικανική DLIEF DRILLING η οποία πούλησε το γεωτρύπανο στην Turkish Petroleum η οποία διενεργεί παράνομες γεωτρήσεις για λογαριασμό του ψευδοκράτους εκ μέρους της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ με το Yavuz. H τεχνική διαχείριση του γεωτρύπανου άνηκε στην εταιρεία ΟCEANOS ενώ ως Manager εμφανίζεται η V-Ships Offshore με έδρα την Λεμεσό.

Σύμφωνα με το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών η V-Ships Ltd έχει εγγραφεί στην Κύπρο στις 27 Νοεμβρίου 2017. Το υπό σημαία Νησιών Μάρσαλ γεωτρύπανο Sertao έχει μήκος 227 μέτρα, πλάτος 42 μέτρα και το μέρος του πλοίου που είναι κάτω από το νερό είναι 12 μέτρα.

Εντός του τρέχοντος έτους θα αρχίσει μάλιστα γεωτρήσεις όπως δήλωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του το γεωτρύπανο μπορεί να φθάσει σε βάθος 11.400 μέτρων, ωστόσο δεν διευκρίνισε τις περιοχές όπου θα διεξαχθούν οι γεωτρήσεις.

Ο Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα είχε επιβεβαιώσει την αγορά τρίτου πλωτού γεωτρύπανου – μετά τα “Fatih” και “Yavuz” λέγοντας ότι η Τουρκία θα εντατικοποιήσει τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο τηρώντας τη συμφωνία που υπέγραψε με τον Σάρατζ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τώρα προκύπτει ότι ο «χρήστης» έχει έδρα μέσα στην Κυπριακή Δημοκρατία!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.