Ελληνικοί Patriot στην Τουρκία; – Η Άγκυρα ζήτησε από τους συμμάχους της αντιαεροπορική προστασία

Ελληνικοί Patriot στην Τουρκία; – Η Άγκυρα ζήτησε από τους συμμάχους της αντιαεροπορική προστασία

Η Τουρκία ζήτησε από τις ΗΠΑ να εγκαταστήσουν δύο συστοιχίες πυραύλων Patriot στα νότια σύνορά της για την αναχαίτιση και αντεπίθεση μελλοντικών επιχειρήσεων στρατευμάτων της Συρίας που υποστηρίζονται από τη ρωσική αεροπορία, σύμφωνα με το Bloomberg, επικαλούμενο ανώτερο αξιωματούχο της Τουρκίας στην Άγκυρα.

Αντίθετα με την Σαουδική Αραβία που δεν είναι σύμμαχός μας και κακώς σήμερα ο ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος υποστήριξε την αποστολή των Patriot στο Ριάντ στην Βουλή ως «υποχρέωση της χώρας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ», η Τουρκία είναι στο ΝΑΤΟ, είναι σύμμαχός μας και είναι λογικό για την κυβερνητική αντίληψη, να την στηρίξει.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, πάνω από δώδεκα Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε παρατηρητήρια στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ από τις κυβερνητικές δυνάμεις, ενώ οι Ρώσοι σύμμαχοι του Άσαντ βομβαρδίζουν το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών στη Συρία που προστατεύονται από την Τουρκία.

Η Άγκυρα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα μαχητικά F-16 για να χτυπήσει μονάδες του Συριακού Στρατού στην Ιντλίμπ εάν οι Patriot αναπτυχθούν στο Hatay στα σύνορα της Τουρκίας για να παράσχουν προστασία, δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος, ο οποίος είναι εξοικειωμένος με την πολιτική της Τουρκίας στη Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τουρκία δεν έχει ακόμη λάβει απάντηση από την Ουάσινγκτον στο αίτημά της, το οποίο μεταδόθηκε την περασμένη εβδομάδα στον Τζέιμς Τζέφρι, τον απεσταλμένο των ΗΠΑ για τη Συρία, δήλωσε ο αξιωματούχος ζητώντας να μη γνωστοποιηθεί η ταυτότητά του. Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τουρκία αρνήθηκε να σχολιάσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.