ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τουρκία: «Ανοίξαμε δικό μας δορυφορικό σταθμό GNSS στην Ανταρκτική»

Τουρκία: «Ανοίξαμε δικό μας δορυφορικό σταθμό GNSS στην Ανταρκτική»

Τούρκοι ειδικοί έχουν ανοίξει ένα σταθμό βάσης του Παγκόσμιου Δορυφορικού Συστήματος Πλοήγησης (GNSS) στην Ανταρκτική, σύμφωνα με όσα δήλωση την Παρασκευή ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας.

Μια ερευνητική ομάδα 24 μελών έφτασε στην περιοχή νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για να συμμετάσχει σε 15 επιστημονικά πρότζεκτ. Αυτή είναι η τέταρτη αποστολή της Άγκυρας στην Ανταρκτική από το 2016 και διεξάγεται υπό την αιγίδα της τουρκικής Προεδρικής Διοίκησης και του Υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας ενώ συντονίζεται από το τουρκικό Συμβούλιο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας.

«Ένας σταθμός βάσης δορυφορικής πλοήγησης (GNSS) δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της τέταρτης τουρκικής επιστημονικής εκστρατείας στην Ανταρκτική. Μια ομάδα ειδικών της Γενικής Διεύθυνσης Χαρτογράφησης της Τουρκίας έχει κατασκευάσει τον πρώτο σταθμό βάσης GNSS της Τουρκίας στο εξωτερικό», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο σταθμός GNSS μπορεί να παρακολουθεί τις αλλαγές στη θέση των παγόβουνων και να μεταδίδει φωτογραφίες της επιφάνειας της Ανταρκτικής, καθώς και να επεξεργάζεται δεδομένα από τέτοια παγκόσμια συστήματα πλοήγησης όπως το GPS, το GLONASS και το GALILEO.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.