ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

TCG Istanbul κλάσης Istif: Αυτή είναι η νέα τουρκική φρεγάτα (βίντεο)

TCG Istanbul κλάσης Istif: Αυτή είναι η νέα τουρκική φρεγάτα (βίντεο)

Η τελική μορφή, σε ψηφιακή απεικόνιση, της υπό ναυπήγησης τουρκικής φρεγάτας «TCG Istanbul» κλάσης Istif δείχνει ένα στιβαρό σκάφος, ανοικτής θαλάσσης, παρά το γεγονός ότι υποτίθεται για αποστολές ανοικτής θαλάσσης προβλέπεται η ακόμα νεότερη φρεγάτα κλάσης TF-2000 εκτοπίσματος 7.000 τ. που θα αρχίσει να ναυπηγείται το 2021.

H τουρκική ναυπηγική βιομηχανία βρίσκεται κοντά στην οριστικοποίηση της τελικής διαμόρφωσης του πλοίου και καταβάλλεται προσπάθεια τα κύρια συστήματά του, συμπεριλαμβανομένου των οπλικών συστημάτων, να είναι όλα τουρκικής προέλευσης, όπως για παράδειγμα το βλήμα επιφανείας-επιφανείας Atmaca.

Στον οπλισμό θα περιλαμβάνονται ένα πυροβόλο των 76 χλστ. OtoMelara Super Rapid, 1 σύστημα εγγύς αμύνης, 16 βλήματα επιφανείας-επιφανείας (Haproon ή Atmaca), 21 βλήματα RAM και ένας κάθετος εκτοξευτής Mk.41 VLS για βλήματα ESSM.

Συνολικά προγραμματίζεται να κατασκευαστούν τέσσερις φρεγάτες που θα αποτελέσουν την κλάση «I» (Istif) («TCG Istanbul», «TCG Ismir», «TCG Ismit», «TCG Içel»), αν και μέχρι τώρα έχει υπογραφεί συμβόλαιο για ένα πλοίο.

Τα πλοία προορίζονται να αντικαταστήσουν τις τέσσερις φρεγάτες MEKO 200TN Track I στα μέσα της δεκαετίας.

Για παράδειγμα, η «TCG Istanbul» αναμένεται να ενταχθεί σε υπηρεσία το β΄ εξάμηνο του 2023, αν και ήταν αρχικά στόχος αυτό να συμβεί το 2021, αλλά φυσικά πρόκειται για μια τουρκική εγχώρια σχεδίαση τη στιγμή που στην Ελλάδα παλεύουμε ακόμη από το 2008 για την ολοκλήρωση της ναυπήγησης των 6ης και 7ης ΤΠΚ τύπου Super Vita.

Τα τέσσερα σκάφη θα έχουν παραδοθεί μέχρι το 2026 όταν θα παραληφθεί από το ΠΝ η πρώτη ελληνική φρεγάτα Belharra, αν και εφ’όσον υπογραφεί το συμβόλαιο ναυπήγησης των δύο σκαφών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.