ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τούρκος Υπουργός Ενέργειας: «Έτσι εμποδίσαμε την Ελλάδα να κάνει έρευνες και γεωτρήσεις στην Αν.Μεσόγειο»

Τούρκος Υπουργός Ενέργειας: «Έτσι εμποδίσαμε την Ελλάδα να κάνει έρευνες και γεωτρήσεις στην Αν.Μεσόγειο»

Σε αποκαλύψεις που όλοι καταλαβαίνουν αλλά λίγοι τις αναφέρουν προέβη ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Ντονμέζ που αναφέρθηκε σε αυτούς που ενοχλούνται από τις δραστηριότητες της Τουρκιάς στην Αν. Μεσόγειο(σ.σ. Ελλάδα και Κύπρος μεταξύ αυτών) και σχολίασε ως εξής: “Πιστεύουν πως εμείς δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτήν την δουλειά και κάνουν ότι μπορούν για να μας εμποδίσουν.

Ο Ντονμεζ υπενθύμισε πως πέρσι υπογράφτηκε με την Λιβύη ένα μνημόνιο συμφωνίας για το θέμα του καθορισμού περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας και ότι έτσι εμπόδισαν μια σειρά από χώρες με πρώτη την Ελλάδα, από το να κάνουν εκεί δραστηριότητες ερευνών και γεωτρήσεων.​

Χώρες και παίκτες εκτός της περιοχής ενεργοποιούνται και προσπαθούν να μας κόψουν τον δρόμο μας. Εμείς από την αρχή έχουμε πει κάτι. ¨Εμείς είμαστε αποφασισμένοι, την περιουσία μας και τα δικαιώματα μας δεν θα τα χαρίσουμε σε κανένα.

“Ούτε έχουμε βλέψεις σε περιουσία άλλων. Αλλά η ελληνοκυπριακή διοίκηση στο νησί μιλά και δρα σαν να είναι η μόνη στο νησί που έχει δικαίωμα λόγου. Τους υπενθυμίσαμε πολλές φορές πως αυτή η στάση και η ρητορική είναι λανθασμένη. Εμείς έχουμε εκεί Τούρκους ομογενείς που ζούνε εκεί.

“Ιδρύθηκε ένα κράτος με την επωνυμία τουρκική δημοκρατία βόρειας κύπρου. Εσείς δεν το αναγνωρίζετε, αλλά εμείς το αναγνωρίζουμε. Και καλά δεν το αναγνωρίζετε, αλλά για ποιο λόγο λέτε όχι στην δίκαιη μοιρασιά των υπόγειων πόρων; Μα διότι δεν τους υπολογίζουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Εμείς θα προστατεύσουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου. Διεξάγουμε έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές όπου μας παραχώρησαν άδειες. Επίσης τέτοιες άδειες και γεωτρήσεις κάνουμε και στις δικές μας περιοχές, όπου μας παραχώρησε άδεια η εταιρεία “Τουρκικά Πετρέλαια”, είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.