ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Καλά λόγια από Τουρκία για τους σχεδιασμούς ελληνικών κύκλων προσφυγής στην Χάγη

Καλά λόγια από Τουρκία για τους σχεδιασμούς ελληνικών κύκλων προσφυγής στην Χάγη

Ο διάλογος των πρώην υπουργών Εξωτερικών Μπακογιάννη-Παπανδρέου-Κατρούγκαλου στην εκδήλωση της περασμένης εβδομάδας, «είναι χρήσιμος για να δούμε τι σκέφτονται στα ελληνοτουρκικά οι Έλληνες πολιτικοί και διπλωμάτες που πλησίασαν την Τουρκία τις τελευταίες δύο δεκαετίες – ακόμα πιο σημαντικό, πως πρέπει να βελτιωθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις» γράφει η Ελληνίδα αρθρογράφος στην αγγλόγλωσση Ηurriyet Daily News.

Η δημοσιογράφος Αριάνα Φερεντίνου, η οποία έχει βραβευτεί για το σημαντικό δημοσιογραφικό έργο που επιτελεί στο εξωτερικό, σημειώνει στο ρεπορτάζ της ότι η συζήτηση έγινε μακριά από τις “τηλεοπτικές οθόνες”, πράγμα το οποίο δεν είναι ακριβές, καθώς η εκδήλωση είχε μεγάλη κάλυψη από τα ελληνικά ΜΜΕ.

«Χωρίς αμφιβολία» αναφέρει η αρθρογράφος «πολλοί Έλληνες σκέφτονται σοβαρά τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση του Κυριακού Μητσοτάκη για να δημιουργήσει ένα ειρηνικό κλίμα μεταξύ των δύο γειτόνων που έχουν παγιδευτεί σε μια νέα σειρά προβλημάτων κυριαρχίας επί των υποτιθέμενων πηγών ενέργειας στη θάλασσα».

Όπως αναφέρει, «αυτό ήταν μόνο η αρχή μιας σειράς συνομιλιών για τις ελληνοτουρκικές υποθέσεις και τα τρέχοντα θέματα από τη δεξαμενή σκέψης του ΕΛΙΑΜΕΠ».

Πράγματι, τις επόμενες μέρες, το ΕΛΙΑΜΕΠ θα έχει πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, στις οποίες θα διατυπωθούν διαφορετικές προσεγγίσεις από εκείνες της κας Μπακογιάννη και του κ. Παπανδρέου, και όχι αμφιλεγόμενες συζητήσεις σε πάνελ που όλοι συμφωνούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, το ποιοι Έλληνες σκέφτονται πράγματι σοβαρά, οπωσδήποτε διαφορετικά, νομίζουμε ότι διαφεύγει του ρεπορτάζ της Ελληνίδας συναδέλφου, χαροποιώντας τους Τούρκους υπεύθυνους μιας εφημερίδας που έχει λογότυπο τον Κεμάλ Ατατούρκ και μότο η “Τουρκία ανήκει στους Τούρκους”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.