Yeni Safak: «Οι μασόνοι σχεδίασαν όλα τα χτυπήματα» (φώτο)

Yeni Safak: «Οι μασόνοι σχεδίασαν όλα τα χτυπήματα» (φώτο)

Οι ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι στην Τουρκία, κατηγορούν τις τεκτονικές στοές για τα διαχρονικά προβλήματα και πραξικοπήματα στην χώρα.

​Συγκεκριμένα, η τουρκική ισλαμική εφημερίδα Yeni Safak σε πρόσφατο άρθρο της με τίτλο «Οι μασόνοι σχεδίασαν όλα τα χτυπήματα» παραθέτει μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας και αποδίδει όλα τα κακά, από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέχρι το πραξικόπημα του 2016 στη Μασονία.

Ισχυρίζεται πως ο μασόνος Ισμέτ Ινονού, άνοιξε τον δρόμο για το υποστηριζόμενο από την CIA πραξικόπημα του 1960 στην Τουρκία. «Το πραξικόπημα στις 12 Σεπτεμβρίου (1980), το μεταμοντέρνο πραξικόπημα (στρατιωτικό δημοψήφισμα) στις 28 Φεβρουαρίου (1997) και 12 Μαρτίου (1977)και αυτό στις 27 Απριλίου(ημερομηνία το 1960 ξέσπασαν στην Κωνσταντινούπολη μεγάλες φοιτητικές διαδηλώσεις κατά Μεντερές ζητώντας κρατώντας πορτρέτα του Ατατούρκ, υποκινήθηκαν όλα από τους μασώνους», υποστηρίζει το δημοσίευμα που αφήνει και αιχμές κατά του Μουσταφά Κεμάλ (Αττατούρκ).

«Δεκαέξι από τους 23 ανθρώπους που ίδρυσαν την FETO (οργάνωση Γκιουλέν) , συμπεριλαμβανομένου και του αρχηγού της απόπειρας πραξικοπήματος της 15 Ιουλίου 2016 στην Τουρκία, ήταν Μασόνοι», συνεχίζει η εφημερίδα Yeni Safak η οποία τις τελευταίες μέρες έχει σειρά δημοσιευμάτων κατά του του τεκτονισμού στην χώρα.

Aναφορά γίνεται και στην Κύπρο όπου σημειώνεται ότι το αίτημα για Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα υποκινήθηκε από Τεκτονικές Στοές.

«Οι περισσότεροι από τα μέλη που ίδρυσαν την Τουρκική Δημοκρατία ήταν επίσης Ελευθεροτέκτονες. Εκτός από τρεις ή τέσσερις Προέδρους της Τουρκίας, όλοι οι υπόλοιποι ήταν Μασόνοι. 18 από τους 27 πρωθυπουργούς έχουν εκλεγεί από Μασόνους. Μέχρι στιγμής, καμία Κυβέρνηση δεν έχει εκλεγεί χωρίς την στήριξή τους.

Το δημοσίευμα επισυνάπτει και ονόματα της έκθεσης της Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας της Τουρκίας του 1960 σχετικά με την «απειλή του Τεκτονισμού» .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τονίζεται επίσης η εκτέλεση του Σουλτάνου Abdülaziz Han (1830 – 1876) , και το εκθρόνιση του Σουλτάνου Abdulhamid II ήταν έργο του. «Η πιο σκοτεινή κοινότητα στον κόσμο, η οποία ανέθεσε την εξουσία στην Ένωση και Πρόοδο (το τουρκικό εθνικιστικό κόμμα των Νεότουρκων της μεταρρύθμισης που ξεκίνησε στην τουρκοκρατούμενη τότε Θεσσαλονίκη το 1908), η πλειοψηφία των οποίων ήταν Μασόνοι, και οι δυο άρπαξαν την εξουσία και διέκοψαν την επαφή με το παρελθόν του Τούρκου Μουσουλμάνου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.