Θράσος Ερντογάν: «Δεν είμαστε φιλοξενούμενοι στην βόρεια Συρία – Είμαστε οι οικοδεσπότες»!

Θράσος Ερντογάν: «Δεν είμαστε φιλοξενούμενοι στην βόρεια Συρία – Είμαστε οι οικοδεσπότες»!

Σε ένα ακόμη κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων που απεικονίζουν με τον καλύτερο τρόπο την τουρκική λογική που διαστρεβλώνει με θράσος την πραγματικότητα, προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογτάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι ο χρόνος που έδωσε η Άγκυρα στη Δαμασκό για να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα τουρκικά παρατηρητήρια στην Ιντλίμπ της Συρίας πλησιάζει στο τέλος της, προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στην επαρχία.

Αντίθετα ο Ερντογάν δεσμεύτηκε ότι οι δυνάμεις της Άγκυρας θα σπρώξουν τον συριακό στρατό εκτός της περιμέτρου αυτών των παρατηρητηρίων έως το τέλος Φεβρουαρίου.

«Θα θέλαμε να θυμίσουμε σε εκείνους που προσπαθούν να στριμώξουν την Τουρκία με το να επιβάλουν τη δική τους ατζέντα σε αυτήν, ότι δεν είμαστε φιλοξενούμενοι σε αυτή την περιοχή, αλλά τα αφεντικά»(!) ανέφερε.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχει αποκλείσει «ενεργή εμπλοκή» ως μέσο για να επιτύχει τους στόχους της χώρας του στην Ιντλίμπ. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ζήτησε από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να προσπαθήσει να πείσει τον Σύριο πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ να σταματήσει τις επιθέσεις στην Ιντλίμπ.

Επίσης ισχυρίστηκε ότι η Άγκυρα θα δημιουργήσει τις συνθήκες που απαιτούνται για την ασφαλή επιστροφή των Σύριων στα σπίτια τους στην επαρχία.

Τσαβούσογλου: Ελπίζουμε σε διαρκή εκεχειρία
Στο μεταξύ, μιλώντας σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε πως ελπίζει οι επερχόμενες διαπραγματεύσεις με τη ρωσική αντιπροσωπεία να οδηγήσουν σε μια διαρκή εκεχειρία στην Ιντλίμπ της Συρίας.

«Η διαρκής παύση των επιθέσεων στην Ιντλίμπ είναι αυτό που περιμένουμε από τις συνομιλίες με τη ρωσική αντιπροσωπεία» δήλωσε ο Τσαβούσογλου όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός NTV.

Η Τουρκία αναμένει οι επερχόμενες διαπραγματεύσεις με τη ρωσική αντιπροσωπεία να οδηγήσουν σε μια διαρκή εκεχειρία στην Ιντλίμπ της Συρίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Τετάρτη.

«Η διαρκής παύση των επιθέσεων στην Ιντλίμπ είναι αυτό που περιμένουμε από τις συνομιλίες με τη ρωσική αντιπροσωπεία» δήλωσε ο Τσαβούσογλου όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός NTV.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.