Βίντεο: Ο Β.Πούτιν αφήνει τον Ρ.Τ.Ερντογάν να περιμένει όρθιος σαν… κλητήρας μέχρι να τον δεχτεί

Βίντεο: Ο Β.Πούτιν αφήνει τον Ρ.Τ.Ερντογάν να περιμένει όρθιος σαν… κλητήρας μέχρι να τον δεχτεί

O B.Πούτιν έκανε πολλά ψυχολογικά παιχνίδια στον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν για να του δείξει την πραγματική του θέση απέναντι στην ρωσική ισχύ κατά την συνάντησή τους στην Μόσχα όπου εν τέλει αναγκάστηκε να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός στην Συρία.

Ο Β.Πούτιν θέλησε να δώσει ένα «στίγμα» για το ποια είναι η πραγματική θέση της Άγκυρας στο γεωπολιτικό στερέωμα και αυτό ο Ρώσος πρόεδρος το έδειξε με την συμπεριφορά του.

Το βίντεο είναι από την προσέλευση του Ερντογάν και της συνοδείας του στη συνάντηση με τον Πούτιν. Το πρωτόκολλο προβλέπει ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα τον ανέμενε για να τον υποδεχτεί. Αντί γι΄ αυτό ο Ερντογάν και οι υπουργοί του περίμεναν όρθιοι στην αίθουσα αναμονής! Ο Ερντογάν μετά από τα πρώτα δευτερόλεπτα αμηχανίας, κάθεται σ΄ έναν καναπέ ,έχοντας λάβει προφανώς το μήνυμα.

Κάποια στιγμή τον κάλεσαν για να δει τον Πούτιν, όπως θα έκαναν με έναν… κλητήρα.

Να θυμίσουμε επίσης πως ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν είναι ένας ηγέτης που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και φρόντισε κατά την συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να περάσει κάποια «μηνύματα» μέσω «τρολαρίσματος».

Όπως αναφέρει στο Twitter ο εκδότης Maxim Suchkov, η συνάντηση έγινε σε έναν χώρο που:

Υπήρχε άγαλμα της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, η οποία κατατρόπωσε τους Οθωμανούς τις περιόδους 1768-74 και 1787-92 και προχώρησε στην προσάρτηση της Κριμαίας το 1783, ενώ επίσης υπάρχει ένα γλυπτό που διακρίνεται ανάμεσα στους δύο Προέδρους και απεικονίζει Ρώσους στρατιώτες που νίκησαν την Τουρκία στην Βουλγαρία, την περίοδο 1877-1878.

Κατά τον Suchkov η παρουσία των έργων Τέχνης ήταν μήνυμα προς τον Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Μόσχα, ότι δηλαδή να μην ξεχνάει πως σε όλους τους ρωσοτουρκικούς πολέμους (και είναι πάρα πολλοί), οι Ρώσοι βγήκαν νικητές.

Ο Β.Πούτιν δίνει μεγάλη σημασία στην σημειολογία και την θεωρεί μέρος του γεωπολιτικού παιχνιδιού. Λογικό άλλωστε για έναν άνδρα που θεωρείται «μετρ» του πολιτικού «σκακιού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.