ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στην Τουρκία ήδη θεραπεύουν τους πάσχοντες από κορωνοϊό με το Favipiravir!

Στην Τουρκία ήδη θεραπεύουν τους πάσχοντες από κορωνοϊό με το Favipiravir!

Όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος, η Τουρκία όχι μόνο έχει παραγγείλει το φάρμακο Favipiravir, το οποίο καταπολέμησε τον κορωνοϊό σε Κίνα και Ιαπωνία, αλλά σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Υγείας έχει αρχίσει ήδη και χορηγείται σε ασθενείς.

Το Favipiravir είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται σε ασθενείς μόνο στην Κίνα και την Ιαπωνία και δεν επιτρέπεται να εξαχθεί ακόμη στο εξωτερικό, αλλά η Τουρκία κατάφερε να το προμηθευτεί.

Το όνομα του φαρμάκου επιβεβαίωσε στην τουρκική εφημερίδα το μέλος της επιστημονικής επιτροπής που έχει συσταθεί για τον έλεγχο και την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Guardian, το συγκεκριμένο φάρμακο δόθηκε σε 350 ασθενείς σε Κίνα και Ιαπωνία και παρατηρήθηκε ότι «λειτούργησε» μιας και οι ασθενείς μετά από 4 μέρες εμφανίστηκαν αρνητικοί στον ιό, σε αντίθεση με αυτούς που δεν τους χορηγήθηκε που εμφανίστηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό μετά από 11 μέρες.

Ωστόσο, ο άνθρωπος που δημιούργησε το συγκεκριμένο φάρμακο το 2014 δεν σχολίασε τίποτα από όλα όσα έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, Ιάπωνες επιστήμονες, σύμφωνα με τον Guardian, υποστήριξαν ότι το φάρμακο λειτούργησε μόνο στις περιπτώσεις που δεν είχαν σοβαρά συμπτώματα. Σύμφωνα με πηγή από το υπουργείο Υγείας που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, δόθηκε σε περίπου 70 με 80 ασθενείς που ήταν πιο σοβαρά και δεν κατάφερε να βοηθήσει την κλινική τους εικόνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.