Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ξεκινάει εκστρατεία για τον κορωνοϊό – «Προσφέρω τον μισθό μου για επτά μήνες»

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ξεκινάει εκστρατεία για τον κορωνοϊό – «Προσφέρω τον μισθό μου για επτά μήνες»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκινάει εκστρατεία εθνικής αλληλεγγύης για την επιδημία του κορωνοϊού.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι αρχίζει εκστρατεία προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στη χώρα. «Ανοίγω την εκστρατεία δωρεών προσφέροντας τον μισθό μου για επτά μήνες», είπε χαρακτηριστικά.

Σε διάγγελμά του μετά από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι οι υποδομές υγείας της Τουρκίας τόσο σε προσωπικό όσο και σε φάρμακα αλλά και σε μονάδες εντατικής είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με άλλες χώρες. Πρόσθεσε μάλιστα πως η Τουρκία έλαβε μέτρα για τον κορωνοϊό πολύ νωρίτερα από άλλες χώρες. Έκανε γνωστό εξάλλου πως θα ανοίξουν και άλλα νοσοκομεία στη χώρα προκειμένου να ενισχύσουν τα υπάρχοντα, ενώ τα μέτρα θα αυξάνονται σταδιακά. Καθησύχασε τον τουρκικό λαό λέγοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε και στον τομέα των τροφίμων.

Κάλεσε ωστόσο τους πολίτες οι οποίοι δεν έχουν κάτι που να χρήζει νοσηλείας να μην πηγαίνουν στα νοσοκομεία. ”Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το καθετί για να εμποδίσουμε τη διάδοση του ιού”, ανέφερε, εξηγώντας πως θα διασφαλίσει τα πάντα ώστε να λαμβάνονται τα πιο αυστηρά μέτρα για την υγεία των εργαζομένων στις εταιρείες που ακόμη συνεχίζουν να είναι ανοιχτές. Μίλησε και για την απόφασή του για περιορισμούς στις υπεραστικές συγκοινωνίες, λέγοντας πως αν χρειαστεί θα γίνουν ανάλογοι περιορισμοί και στις αστικές συγκοινωνίες.

Ο Ερντογάν τόνισε είπε πως η Τουρκία είναι μια χώρα που είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει την παραγωγή υπό κάθε περίσταση, εννοώντας αυτή με τον κορωνοϊό. “Καμιά απειλή δεν θα μας κάνει να εγκαταλείψουμε το στόχο μας. Επειδή εμείς είμαστε Τουρκία”, ανέφερε. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα δοθεί ένα επιπρόσθετο κονδύλι 6 δισεκ. τουρκικών λιρών για την ενίσχυση των δομών υγείας της χώρας.

Τους 168 έφτασαν οι νεκροί στην Τουρκία

Το σύνολο των θανάτων στην Τουρκία από τον νέο κορωνοϊό αυξήθηκε κατά 37 και ανέρχεται πλέον σε 168 σήμερα, την ώρα που ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.610 και βρίσκεται πλέον στα 10.827, έγινε γνωστό από τον υπουργό Υγείας της χώρας Φαχρετίν Κότζα. Μέχρι στιγμής, 162 ασθενείς έχουν θεραπευτεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας πρόσθεσε, σε μήνυμά του στο Twitter, ότι 11.535 διαγνωστικά τεστ διεξήχθησαν σήμερα, ο μεγαλύτερος αριθμός από την έναρξη της επιδημίας, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των τεστ που έχουν διεξαχθεί στην Τουρκία έως τώρα να ανέρχεται σε 76.981.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.