ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Αμερικανός αξιωματούχος ΝΑΤΟ σε Τουρκία: «Μην ενεργοποιήσετε τους S-400 – Θα σας βοηθήσουμε στη Συρία»

Αμερικανός αξιωματούχος ΝΑΤΟ σε Τουρκία: «Μην ενεργοποιήσετε τους S-400 – Θα σας βοηθήσουμε στη Συρία»

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου στο ΝΑΤΟ, Κέι Μπέιλι Χάτσισον, αν η Τουρκία δεν ενεργοποιήσει τα ρωσικά S-400, τότε οι ΗΠΑ θα σκεφτούν να της δώσουν ένα πακέτο στήριξης – άφησε αδιευκρίνιστο το τι στήριξη θα υπάρξει – στην Τουρκία, σε ότι αφορά την Ινλίμπ της Συρίας.

«Ελπίζουμε ότι και η Τουρκία δεν θα ενεργοποιήσει το ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας στη χώρα τους. Αυτό αποθαρρύνει κάποιες από τις δυνατότητες που θα μπορούσαμε να τους δώσουμε για να πολεμήσουν ενάντια στη συριακή επιθετικότητα», ανέφερε, χωρίς να εξηγεί τι μπορεί να περιλαμβάνει αυτή η βοήθεια.

«Θέλουμε να προστατευθεί η περιοχή στην Ιντλίμπ, όπου οι πολίτες είναι πραγματικά παγιδευμένοι, και νομίζω ότι οι Τούρκοι στρατιώτες συμφωνούν με αυτό. Προσπαθούν να το κάνουν», σημείωσε ακόμη.

«Ελπίζουμε λοιπόν ότι οι Τούρκοι, επειδή είναι θύματα της επιθετικότητας της Ρωσίας και της Συρίας, θα απομακρύνουν το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας που βρίσκεται στη μέση της Άγκυρας και εμείς είμαστε ελεύθεροι να τους βοηθήσουμε να προστατεύσουν αυτούς τους αθώους πολίτες στη Συρία», κατέληξε.

Τα προηγμένα συστήματα S-400 της Ρωσίας αποτελούν από καιρό αγκάθι στις σχέσεις της Τουρκιάς με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τουρκία υπέγραψε την παράδοση τεσσάρων συστοιχιών S-400 το Δεκέμβριο του 2017, στο πλαίσιο συμφωνίας ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.