Οι Κούρδοι χτύπησαν την Roketsan στην Άγκυρα: Μεγάλο πλήγμα στην «καρδιά» της Τουρκίας (βίντεο)

Οι Κούρδοι χτύπησαν την Roketsan στην Άγκυρα: Μεγάλο πλήγμα στην «καρδιά» της Τουρκίας (βίντεο)

Σε ένα πολύ σημαντικό πλήγμα κατά της Άγκυρας προχώρησαν οι Κούρδοι καθώς κτύπησαν το εργοαστάσιο της τουρκικής ROKETSAN στο Ελμαντάγ της Άγκυρας!

Oι HBDH ανέλαβαν την ευθύνη και πρόκειται για κουρδική οργάνωση.

Η εταιρία ROKETSAN υπάγεται στον τουρκικό Στρατό και παράγει ρουκέτες και πυραύλους για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Με γραπτή τους ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, οι Μονάδες Εκδίκησης Τεκοσέρ Γκεβέρ του Ενωμένου Επαναστατικού Λαϊκού Κινήματος (HBDH), ανέλαβαν την ευθύνη για την δράση στην ROKETSAN.

Οι HBDH στην ανακοίνωση τους αναφέρουν πως η δράση της Μονάδας Εκδίκησης Τεκοσέρ Γκεβέρ, πραγματοποιήθηκε με ειδική τεχνική και ανέφερε τα εξής :

«Η υπαγόμενη στον τουρκικό στρατό εταιρία ROKETSAN που βρίσκεται στο Ελμαντάγ της Άγκυρας και παράγει πυραύλους και ρουκέτες, σήμερα στις 07/4/2020 και ώρα 14:30 χτυπήθηκε με μια ειδική τεχνική από την Μονάδα Εκδίκησης Τεκοσέρ Γκεβέρ. Στην έκρηξη που συνέβη καταστράφηκαν πλήρως ένα τμήμα των εγκαταστάσεων παραγωγής όπως και την αποθήκης των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή ρουκετών. Η μονάδα μας είδε νεκρούς και τραυματίες αλλά δεν ήταν δυνατόν να καθορίσει πόσοι ήταν, Η μονάδα μας αποχώρησε από την περιοχή χωρίς απώλειες και έφτασαν στην βάση τους».

Το κουρδικό πλήγμα έχει ιδιαίτερη σημασία διότι έγινε στην πρωτεύουσα της Άγκυρα σε μια στρατηγικής σημασίας εγκατάσταση. Οι Κούρδοι πέρασαν το μήνυμά τους πως κανένας τουρκικός στόχος δεν είναι ασφαλής όπου κι αν βρίσκεται όσο κι αν προστατεύεται.

Μένει να φανεί κατά πόσο θα επηρεαστεί η παραγωγή της Roketsan το επόμενο χρονικό διάστημα.

https://twitter.com/_cihan_ozgur/status/1247622866536931329


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.