ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η ΕΕ παριστάνει τον εκπρόσωπο της Ελλάδας & της “Νότιας Κύπρου”»

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η ΕΕ παριστάνει τον εκπρόσωπο της Ελλάδας & της “Νότιας Κύπρου”»

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιτέθηκε σε Ελλάδα, Κύπρο και ΕΕ με αφορμή το κοινό ανακοινωθέν της Παρασκευής των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες, το οποίο καταδικάζει την Τουρκία για τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων της Ελλάδας, καθώς και για την εξορυκτική δραστηριότητα της Άγκυρας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει το ύφος του ανακοινωθέντος «στείρο», που δεν εξυπηρετεί πλέον κανέναν σκοπό.

«Το τελευταίο ανακοινωθέν των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. σχετικά με τα προβλήματα στην ανατολική Μεσόγειο αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα ενός στείρου λόγου που επαναλαμβάνεται και δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό. Αυτή η νοοτροπία που παραμένει αδιάφορη στις καλής προθέσεως προσπάθειες της Τουρκίας και γίνεται όμηρος των άδικων και παράνομων αξιώσεων της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου, δεν πρόκειται να συμβάλει στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Έχει νόημα το πώς η ΕΕ, που δεν μπόρεσε να δείξει την αλληλεγγύη της στον αγώνα κατά του κορονοϊού, τη δείχνει και – μάλιστα χωρίς όρους – όταν πρόκειται για την Κύπρο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Η ΕΕ αντί να παριστάνει τον εκπρόσωπο της Ελλάδας και της Ε/Κ Διοίκησης της Νότιας Κύπρου στο όνομα μιας τυφλής αλληλεγγύης, θα έπρεπε να συμπεριφέρεται με βάση την κοινή λογική και να λαμβάνει υπόψη τα νόμιμα –με βάση το διεθνές δίκαιο- δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ», τονίζει η ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, η ανακοίνωση κλείνει λέγοντας ότι η Τουρκία είναι πάντα ανοιχτή στο διάλογο: «Όπως πάντα, επαναλαμβάνουμε, ότι είμαστε ανοιχτοί σε έναν δίκαιο διάλογο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.