Τουρκία: Εταιρείες ξεκινάνε την παραγωγή μη επανδρωμένων αρμάτων μάχης UGV

Τουρκία: Εταιρείες ξεκινάνε την παραγωγή μη επανδρωμένων αρμάτων μάχης UGV

Την δημιουργία εξοπλισμένων unmanned ground vehicles (UGV) συμφώνησε η Τουρκική Defense Industries Presidency (SSB) με εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας.

Η εταιρεία Katmerciler θα παράγει την πλατφόρμα UGV, τα οποία θα παραδοθούν στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο κοντινό μέλλον.

Σύμφωνα με την τουρκική αμυντική βιομηχανία, το μεσαίας κατηγορίας UGV θα είναι εξοπλισμένο με πολυβόλο και άλλα συστήματα και θα χρησιμοποιηθεί για αναγνώριση, επιτήρηση και εξουδετέρωση εχθρικών στόχων.

Τα νέα αυτά ρομποτικά οχήματα θα επανδρώσουν σύντομα τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε αποστολές που αφορούν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις με σκοπό τη διαφύλαξη του στρατιωτικού προσωπικού στο έδαφος.

Πρόκειται για μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα ή αυτόνομα στρατιωτικά οχήματα που καλούνται να υλοποιήσουν αυτούς τους στόχους, υλοποιώντας γενικότερο σχέδιο του γενικού επιτελείου του τουρκικού στρατού.

Τα οχήματα διαθέτουν συστήματα λήψης, επικοινωνίας, και χειρισμού. Το τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένο άρμα μάχης έχει ακτίνα εμβέλειας 5 χιλιομέτρων με το κιτ τηλεχειρισμού, ενώ ο χρόνος λειτουργίας είναι τουλάχιστον 5 ώρες με μπαταρία και μέχρι 8 ώρες με γεννήτρια.

Επιπρόσθετες εργασίες γίνονται για να αυξηθεί η ταχύτητα του οχήματος, το οποίο διαθέτει ταχύτητα 25 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ το βάρος του ανέρχεται σε 3 τόνους.

Η σημερινή τουρκική τακτική οδηγεί πλέον στην ευρεία χρήση των «Μη Επανδρωμένων Οχημάτων» για τους παρακάτω λόγους:

α. Μεταφέρουν κατάλληλα όπλα για προσβολές ποικίλης μορφής επίγειων στόχων.

β. Επιχειρούν σε κατοικημένους τόπους.

γ. Εκτελούν πληροφοριακές επιχειρήσεις (Ιnformation Ops) ή δικτυοκεντρικές (Net Centrik).

δ. Δύνανται να εκτελούν αποστολές συλλογής πληροφοριών, έρευνας, αναγνώρισης, να ενεργούν για εντοπισμό στόχων και εκτίμηση ζημιών, αποστολές SIGINΤ (Signal Intelligence)-COMINT (Communication Intelligence), ELINT (Electronic Intelligence).

ε. Προσφέρουν την δυνατότητα να μην χαθεί ανθρώπινη ζωή σε οποιαδήποτε χερσαία αποστολή.

Ήδη η συνεχιζόμενη ανάπτυξη των στρατηγικών και τακτικών, μη επανδρωμένων οχημάτων, ακολουθεί την τάση δημιουργίας οχημάτων πολλαπλών ρόλων και αποστολών.

Η Τουρκία προχωρά και σε αυτόν τον τομέα με γοργά βήματα και οφείλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στα δικά μας θαυμάσια μυαλά, τα οποία διαθέτουμε άφθονα, να δραστηριοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό, είτε μέσω των πανεπιστημιακών οργανισμών είτε μέσω της αμυντικής μας βιομηχανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.