Άγκυρα: «Να ερευνήσει η ΕΕ την δολοφονία Πακιστανού στον Έβρο – Η Ελλάδα δεν αποτελεί εξωτερικό σύνορό της»!

Άγκυρα: «Να ερευνήσει η ΕΕ την δολοφονία Πακιστανού στον Έβρο – Η Ελλάδα δεν αποτελεί εξωτερικό σύνορό της»!

Σε μια νέα απαράδεκτη δήλωση προχώρησε το τουρκικό ΥΠΕΞ αυτή την φορά κατά του Έλληνα Αντιπρόεδρου για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά και ανακινεί πάλι τα περί δήθεν δολοφονίας του Πακιστανού Μουχάμεντ Γκιουλζάρ στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας.

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία θα έπρεπε να είναι προστάτης των ιδρυτικών συμφωνιών της ΕΕ, μέχρι σήμερα δεν έχει διεξαγάγει μια σοβαρή μελέτη για τις παραβιάσεις δικαιωμάτων και τις απωθήσεις (των μεταναστών) στα σύνορα της ΕΕ”, υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι “γι’ αυτό το λόγο υπενθυμίζουμε στον Επίτροπο Σχοινά ότι πρέπει να ερευνηθεί πρωτίστως η δολοφονία του Πακιστανού Μουχάμεντ Γκιουλζάρ την οποία διέπραξαν οι ελληνικές αρχές, τα γεγονότα απώθησης που συνεχίζονται ενώπιον των πρακτόρων της ΕΕ στη θάλασσα του Αιγαίου και τον Έβρο, η μη αποδοχή ακόμη των αιτήσεων ασύλου των μεταναστών, οι εθνικές πρακτικές που αντιβαίνουν τις διεθνείς συμφωνίας και οδηγίες της ΕΕ για το άσυλο, καθώς και η βία κατά των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Στην γραπτή του ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι, αναφέρει ότι οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά σχετικά με το μεταναστευτικό μοιάζουν περισσότερο με τον πολιτικό λόγο μελών της ελληνικής κυβέρνησης παρά αξιωματούχου της ΕΕ.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, η Τουρκία δεν είναι ο συνοριοφύλακας της ΕΕ ή το στρατόπεδο προσφύγων της, ούτε και θα γίνει.

“Η χώρα μας η οποία υποφέρει από το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης ζητά απλώς τον δίκαιο διαμοιρασμό του βάρους και της ευθύνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ η οποία αγνοεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο σημαίνει άρνηση των ιδρυτικών συμφωνιών της ΕΕ. Στην πραγματικότητα, το να βλέπει κανείς την Ελλάδα ως εξωτερικό σύνορο της ΕΕ, σημαίνει ότι απέχει κατά πολύ από τις ιστορικές και γεωγραφικές πραγματικότητες”, υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.