ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρ.Τ. Ερντογάν: «Η Κωνσταντινούπολη μετατρέπεται σε ένα παγκόσμιο κέντρο υγείας»

Ρ.Τ. Ερντογάν: «Η Κωνσταντινούπολη μετατρέπεται σε ένα παγκόσμιο κέντρο υγείας»

«Σε παγκόσμιο κέντρο υγείας μετατρέπεται η Κωνσταντινούπολη», έτσι δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα εγκαίνια νοσοκομείου αναφοράς στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησαν την Πέμπτη, 21 Μαΐου, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Σίνζο Άμπε, μέσω τηλεδιάσκεψης, σηματοδοτώντας την έναρξη μίας νέας εποχής συνεργασίας στις σχέσεις των δύο χωρών σε επίπεδο υγείας και οικονομίας.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός δεν ανακοίνωσε στις 21 Μαΐου ωστόσο, όπως αναμενόταν, τη φημολογούμενη συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων με την Τουρκία, μία συμφωνία που θα ενίσχυε την κεντρική τράπεζα της Τουρκίας με 10 δισ. ξένο συνάλλαγμα. Όπως δήλωσε ο Σίνζο Άμπε, πάντως, «εξετάζουμε το θέμα της χρηματοδότησης προς την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου κι ενός δανείου έκτακτης ανάγκης». Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι η χώρα του επιθυμεί να συνεργαστεί με την Τουρκία σε διάφορους τομείς ενώ ανακοίνωσε πως το Τόκιο έχει ετοιμάσει διάφορα δανειακά προγράμματα για την οικονομική ενίσχυση χωρών που επλήγησαν από την πανδημία.

Την ίδια ώρα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα του έχει αναπτύξει εμβόλιο και φάρμακο, το οποίο δίνει ελπίδες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, και μάλιστα είναι έτοιμη να το προσφέρει σε όσες χώρες το ζητήσουν, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως σήμερα με αυτό το μεγαλειώδες έργο «προστέθηκε ένας νέος κρίκος στην αλυσίδα της φιλίας μεταξύ Τουρκίας-Ιαπωνίας», τονίζοντας ότι τα πεύκα και τα σακούρα (γιαπωνέζικες κερασιές) που φύτεψαν στο 15 στρεμμάτων χώρο του νοσοκομείου συμβολίζουν ότι η φιλία τους θα είναι αέναη.

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε το νοσοκομείο ως ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου, καθώς θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί 35.000 ασθενείς την ημέρα και θα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της επιδημίας. Ανέφερε ακόμη ότι το νοσοκομείο, το οποίο είναι κοντά στο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης, θα εξυπηρετεί ακόμη και ξένους πολίτες. «Αυτό σημαίνει ότι πλέον η Κωνσταντινούπολη μετατρέπεται σε ένα παγκόσμιο κέντρο υγείας», υποστήριξε ενώ ευχαρίστησε τον Ιάπωνα πρωθυπουργό για την προθυμία της χώρας του να μοιραστεί το εμβόλιο που ανακάλυψε για τον ιό με όλη την ανθρωπότητα, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το νοσοκομείο διαθέτει 2.682 κλίνες, εκ των οποίων οι 456 αποτελούν μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), 90 χειρουργεία εκ των οποίων τρία υβριδικά, τρία ελικοδρόμια, τέσσερα τμήματα επειγόντων περιστατικών, ενηλίκων, παίδων, τραυματισμών και γυναικολογικών. Επίσης, είναι το πρώτο νοσοκομείο που θα χρησιμοποιεί το σύστημα «Xoft Ενδοεγχειρητικής Ακτινοθεραπείας» (IORT) που προσφέρει τη δυνατότητα χορήγησης ακτινοθεραπείας σε ασθενή με αναισθησία κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.