ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δημοσιεύματα για Ερντογάν: Είχε υποβληθεί σε εγχείρηση το 2011

Δημοσιεύματα για  Ερντογάν:  Είχε υποβληθεί σε εγχείρηση το 2011

Το δίκτυο Nordic Monitor, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που πραγματοποιεί έρευνες φιλοξενεί νέο δημοσίευμα για την υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το δίκτυο, υπάρχουν πλέον αποδείξεις πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαγνώστηκε με καρκίνο του εντέρου, παρά τα όσα έχει δηλώσει το περιβάλλον του Τούρκου προέδρου, ενώ υποβλήθηκε υπό άκρα μυστικότητα σε εγχείριση για το πρόβλημα αυτό.

«Οι σύμβουλοι του προέδρου τον παρουσιάζουν συχνά σαν απολύτως υγιή και υποτιμούν κάθε ζήτημα υγείας που μπορεί να είδαν όλα αυτά τα χρόνια το φως της δημοσιότητας» σημειώνει το δημοσίευμα που υποστηρίζει πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπεβλήθη σε χειρουργείο στις 26 Νοεμβρίου του 2011, σε ηλικία, τότε, 57 ετών. Ο καρκίνος διεγνώσθη έπειτα από εξετάσεις και αφότου ο Τούρκος πρόεδρος έδειχνε να ταλαιπωρείται από εντερικά προβλήματα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαγνώστηκε με καρκίνου δευτέρου βαθμού
Αφού υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, μεταξύ των οποίων και κολονοσκόπηση, διαπιστώθηκε ένα κακοήθες αδένωμα, που έμοιαζε με προπομπό καρκίνου για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε πιο ενδελεχείς εξετάσεις διαπιστώθηκε πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαγνώστηκε με καρκίνο δεύτερου ή πρώιμου τρίτου σταδίου.

Το περιβάλλον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναζήτησε άμεσα έναν χειρουργό που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την επέμβαση και ο οποίος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα ήταν εχέμυθος, ώστε να μην διαρρεύσει η κατάσταση της υγείας του Τούρκου προέδρου. Έπειτα από έρευνα του Φαχρετίν Κότσα, που ανέλαβε αργότερα χρέη υπουργού Υγείας, κατέληξαν στον αναγνωρισμένο γιατρό στην Τουρκία, Ντουρσούν Μπουρά.

Η εγχείριση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, με το γραφείο του Τούρκου προέδρου να ανακοινώνει πως ο ηγέτης της γείτονος χώρας υπεβλήθη σε εγχείριση έπειτα από ενοχλήσεις στην πέψη, αλλά χωρίς να αναφέρεται πουθενά οποιαδήποτε διάγνωση για καρκίνο. Αργότερα, κάποιος γιατρός από την ομάδα που εγχείρισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο δρ. Μεχμέτ Φουζούν, ανακοίνωσε λίγες μέρες μετά, πως ο πρόεδρος υπεβλήθη σε επέμβαση αφαίρεσης πολύποδα από το έντερο. Ωστόσο, τόνιζε πως ο πολύποδας δεν ήταν κακοήθης.

Το εξιτήριο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η ειλεοστομία
Στις 30 Νοεμβρίου του 2011, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο με τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις του να γίνονται πλάι στον τότε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τρεις μέρες αργότερα.

Για μεγάλο διάστημα, ο Ερντογάν έφερε ειλεοστομία και χρειάστηκε να ζει καθημερινά με παρά φύση έδρα, ώσπου να επουλωθεί το τραύμα από την αφαίρεση εντέρου εξαιτίας του χειρουργείου. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο στις 11 Φεβρουαρίου του 2012, προκειμένου να πραγματοποιηθεί αναίρεση της ειλεοστομίας.

Τα προβλήματα επιληψίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Εκτός όμως από την εγχείριση που πέρασε «στα ψιλά» στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως υποφέρει και από κρίσεις επιληψίας. Σύμφωνα με το Nordic Monitor, τον Οκτώβριο του 2006, καθώς βρισκόταν στο αυτοκίνητο με προορισμό του τουρκικό κοινοβούλιο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέστη ένα τέτοιο επιληπτικό επεισόδιο.

Οι φρουροί του σάστισαν τόσο που τον κλείδωσαν άθελά τους στο αυτοκίνητο και χρειάστηκε να σπάσουν τα τζάμι της πόρτας προκειμένου να βγάλουν τον Τούρκο πρόεδρο, που οδηγήθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Άγκυρας.

Η επίσημη αιτιολογία για την κατάσταση της υγείας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν πως ο Τούρκος πρόεδρος βρισκόταν σε περίοδο νηστείας και υπέφερε από χαμηλή πίεση, παρότι έχαιρε άκρας υγείας. Το δημοσίευμα αναφέρει όμως, πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπεβλήθη σε εξετάσεις, ενώ φημολογείται πως εξετάστηκε και από ειδικό νευρολόγο, την Φετιχέ Σουμέρ Γκιουλάπ, η αναφορά της οποίας για την κατάσταση της υγείας του δεν βρέθηκε ποτέ.

Οι επιληψίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η κυκλοθυμία
Οι ισχυρισμοί πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποφέρει από επιληψία επανήλθαν έπειτα από αναρτήσεις στο Twitter του Φουάτ Αβνί τον Μάιο του 2016. Ο άνδρας που φαίνεται πως γνωρίζει εκ των έσω πράγματα και καταστάσεις στο προεδρικό μέγαρο, υποστήριζε πως τα περιστατικά επιληψίας αυξάνονταν διαρκώς με τους γιατρούς να φοβούνται πως θα υποστεί ένα κατά τη διάρκεια ομιλίας μπροστά σε κοινό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Nordic Monitor υποστηρίζει πως όσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παίρνει την φαρμακευτική του αγωγή, δεν κινδυνεύει να υποστεί κάποιο επεισόδιο επιληψίας. Επιπλέον, το δημοσίευμα, αναφέρει πως η κατάσταση αυτή της υγείας του Τούρκου προέδρου εξηγεί τα συχνά του ξεσπάσματα, τις κυκλοθυμικές τάσεις και το οξύθυμο των αντιδράσεών του κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων. Το έντονο στρες και η έλλειψη ύπνου, κάτι που θεωρείται σχεδόν βέβαιο για τον Τούρκο πρόεδρο, χειροτερεύουν τα επιληπτικά σοκ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.