Ακραία πρόκληση σε Ορθοδοξία και Ελληνισμό από Ερντογάν: Θα διαβάσει απόσπασμα από το Κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά

Ακραία πρόκληση σε Ορθοδοξία και Ελληνισμό από Ερντογάν: Θα διαβάσει απόσπασμα  από το Κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά

Ακραίες προκλήσεις ετοιμάζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω εκδηλώσεων και εορτών που θα θυμίζουν φιέστα για τη συμπλήρωση αύριο 567 χρόνων από την άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Παρά τη διαφαινόμενη ακύρωση των σχεδίων για προσευχή στην πλατεία του Σουλταναχμέτ ανάμεσα από την Αγία Σοφία και το Μπλέ Τζαμί (Τέμενος Σουλταναχμέτ), ο Ερντογάν, απευθυνόμενος στον τουρκικό λαό το απόγευμα της Πέμπτης με αφορμή τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού, γνωστοποίησε την ανάγνωση προσευχής την Παρασκευή στην Αγία Σοφία στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Άλωσης της Κωνσταντινούπολης που διοργανώνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού μας, οι προσευχές θα διαβαστούν στην Αγία Σοφία».

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε αν η προσευχή θα πραγματοποιηθεί εντός ή εκτός του ναού, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως θα διαβαστεί το εδάφιο της Άλωσης από το Κοράνι εντός της Αγίας Σοφίας.

Φιέστα έξω από την Αγία Σοφία
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εκτός της Αγίας Σοφίας έχει στηθεί ένα ομοίωμα τείχους ενόψει των καθιερωμένων εκδηλώσεων και της τηλεοπτικής μετάδοσής τους, όπως συμβαίνει παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια.

Στο σημείο δεν αναμένεται να επιτραπεί η πρόσβαση στους πολίτες λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την πανδημία του κορωνοϊού, ωστόσο όλη η Τουρκία θα παρακολουθήσει το τηλεοπτικό σόου με τα τείχη της Πόλης να πέφτουν με φόντο την Αγία Σοφία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρ’ ότι σχεδόν κάθε χρόνο γίνονταν εορτασμοί στην Τουρκία για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, τα τελευταία χρόνια τα θεάματα γιγαντώθηκαν και πήραν τη μορφή «φιέστας» με γενίτσαρους, ηχητικά και με τρισδιάστατες εικόνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.