ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Κουνάει το δάχτυλο» στις ΗΠΑ ο Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ρατσιστική η δολοφονία – Εμείς προστατεύουμε όλους τους ανθρώπους»

«Κουνάει το δάχτυλο» στις ΗΠΑ ο Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ρατσιστική η δολοφονία – Εμείς προστατεύουμε όλους τους ανθρώπους»

Μπορεί η Πρωταπριλιά να έχει περάσει, όμως ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται πως έχει αρκετή όρεξη για… χιούμορ. Με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη των ΗΠΑ αποφάσισε να κάνει μια σειρά από «τιτιβίσματα».

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε ως «ρατσιστικό και φασιστικό» το φόνο του μαύρου άνδρα από έναν λευκό αστυνομικό, ενώ ταυτόχρονα τόνισε πως η Τουρκία σέβεται και προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όλο αυτό… την ώρα που το φως της δημοσιότητας βλέπει η είδηση ότι η Τουρκία έχει μετατραπεί σε ένα «σφαγείο» για τους μετανάστες.

«Η ρατσιστική και φασιστική προσέγγιση που οδήγησε στο θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στην αμερικανική πολή της Μινεάπολις ως αποτέλεσμα βασανισμού, δεν προκαλεί μόνο βαθιά θλίψη σε όλους μας, αλλά έχει γίνει επίσης μια από τις πιο οδυνηρές εκδηλώσεις της άδικης τάξης, στην οποία αντιστεκόμαστε, σε ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε ο Ερντογάν στο πρώτο tweet του.

«Ως μέλος του Ισλαμικού πολιτισμού, ο οποίος μας διδάσκει να αγαπάμε τον άνθρωπο εξαιτίας του Δημιουργού, καταδικάζω αυτή την απάνθρωπη συμπεριφορά. Η Τουρκία είναι πάντα αντίθετη όλων των επιθέσεων που έχουν στόχο την ανθρωπότητα, όπου κι αν είναι, με όποιο πρόσχημα ή με όποια μορφή κι αν γίνονται», συνέχισε ο Ερντογάν.

Και πρόσθεσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να μάχεται για να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων! «Θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων χωρίς διακρίσεις βάσει της φυλής, του χρώματος, της θρησκεία, τη γλώσσα ή την πίστη ευθυγραμμιζόμενοι με τις αρχές του Προφήτη. “Ένας λευκός δεν είναι ανώτερος από έναν μαύρο ούτε ένας μαύρος είναι ανώτερος από έναν λευκό”».

https://twitter.com/RTErdogan/status/1266127794695745541

«Πιστεύω ότι οι υπαίτιοι αυτής της απάνθρωπης πράξης θα έχουν την ποινή που τους αξίζει. Θα παρακολουθούμε το θέμα. Θυμάμαι με σεβασμό τον Τζορτζ Φλόιντ και εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους αγαπημένους του», κατέληξε ο Ερντογάν.

Ο άτυχος Τζορτζ Φλόιντ δολοφονήθηκε την περασμένη Δευτέρα όταν συνελήφθη γιατί φέρεται να προσπάθησε να πληρώσει με ένα πλαστό 20δόλαρο και ένας λευκός αστυνομικός τον πάτησε με το γόνατό του στο λαιμό μέχρι που τον σκότωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω», έλεγε συνεχώς ο Φλόιντ αλλά ο λευκός αστυνομικός όχι μόνο δεν ακούει τις εκκλήσεις του αλλά δεν ενδιαφέρεται ούτε για τους πολίτες που τον τραβούσαν βίντεο και τον παρακαλούσαν να αφήσει τον 46χρονο να πάρει ανάσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.