ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Ιμάμογλου θέλει να στήσει τεράστιο άγαλμα του Μωάμεθ στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ιμάμογλου θέλει να στήσει τεράστιο άγαλμα του Μωάμεθ στην Κωνσταντινούπολη

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης μετά την συμμετοχή του στην προκλητική «φιέστα» του Ερντογάν, ο κεμαλιστής πολιτικός σκέφτεται να στήσει μεγάλο αγαλμα του Μωάμεθ του Πορθητή ικανοποιώντας μάλιστα αίτημα του… Κεμάλ Ατατούρκ, όπως υποστηρίζει.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι, πρόκειται σύντομα να δώσει εντολή για την κατασκευή και το στήσιμο ενός τεράστιου αγάλματος του Μωάμεθ του Πορθητή, σε μέρος που θα αρμόζει στην Πόλη.

Η αναφορά του Εκρέμ Ιμάμογλου ότι το άγαλμα αποτελεί μάλιστα «επιθυμία» του ηγέτη που κατέλυσε την οθωμανική αυτοκρατορία και τα σύμβολά της, προκειμένου να ιδρύσει το κράτος της Τουρκίας, έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση και αντιφατικά σχόλια στα τουρκικά ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κάποιοι εντάσσουν μάλιστα την πρωτοβουλία του κεμαλιστή δημάρχου Κωνσταντινούπολης, να τιμήσει τον Πορθητή της Πόλης στη γενικότερη αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να κερδίσει ψήφους και… συμπάθεια από το ισλαμιστικό, νέο-οθωμανικό στρατόπεδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου επικρίθηκε πάντως έντονα πρόσφατα όταν επισκέφτηκε τον τάφο του Μωάμεθ του Πορθητή για να τον προσκυνήσει, σταυρώνοντας τα χέρια του πίσω στην πλάτη. Η στάση του αυτή θεωρήθηκε μεγάλη ασέβεια μπροστά στο σουλτάνο και αρκετοί βλέπουν άλλες σκοπιμότητες πίσω από την πρόθεσή του να στήσει άγαλμα του Μωάμεθ, μετά την ασέβεια μπροστά στο μαυσωλείο του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.