ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Η Τουρκία θα εκτοξεύσει δικό της κατασκοπευτικό δορυφόρο – Θα ελέγχει τα πάντα σε Ελλάδα και Μεσόγειο

Η Τουρκία θα εκτοξεύσει δικό της κατασκοπευτικό δορυφόρο – Θα ελέγχει τα πάντα σε Ελλάδα και Μεσόγειο

Η Τουρκία κατάφερε να παράξει τον δικό της δορυφόρο τον οποίο θα στείλει στο διάστημα του χρόνου.

Το πρακτορείο Anadolu επιβεβαίωσε την Πέμπτη το απόγευμα ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ επέβλεψε την εγκατάσταση του τελευταίου τμήματος του δορυφόρου, ο οποίος ονομάζεται «Imja», στην έδρα του Τουρκικού Ιδρύματος Τεχνολογικών Επιστημών στην Άγκυρα.

Η δημοσίευση ανέφερε ότι μετά την πραγματοποίηση των απαραίτητων δοκιμών, οι τουρκικές αρχές θα μεταβούν στο τελευταίο στάδιο παραγωγής του δορυφόρου, ο οποίος είναι καθαρά εγχώριας παραγωγής, με τους κατασκευαστές του να καταφέρνουν να ολοκληρώσουν το μοντέλο της δομικής θερμικής απόδοσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία σχεδιάζει να εκτοξεύσει τον εγχώριο δορυφόρο, ο οποίος χαρακτηρίζεται από υψηλή ακρίβεια παρακολούθησης, στο διάστημα, το επόμενο έτος.

Ο δορυφόρος θα καλύψει τις ανάγκες της Τουρκίας για πολιτικές και στρατιωτικές εικόνες υψηλής ανάλυσης, στις οποίες «ανάγκες» περιλαμβάνεται φυσικά και η παρακολούθηση ελληνικών βάσεων και οπλικών συστημάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξιωματούχοι του Ινστιτούτου Διαστημικής Έρευνας του Τουρκικού Ιδρύματος Τεχνολογικών Επιστημών παρείχαν στους υπουργούς πληροφορίες για το δορυφόρο και άλλα έργα που σχετίζονται με το διάστημα, τονίζοντας ότι το ίδρυμα καταβάλλει διπλές προσπάθειες για να καλύψει τις ανάγκες του τουρκικού Στρατού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.