ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Η Άγκυρα έκλεισε συμφωνία με την Μόσχα για νέα παρτίδα α/α συστημάτων S-400

Η Άγκυρα έκλεισε συμφωνία με την Μόσχα για νέα παρτίδα α/α συστημάτων S-400

Σε συμφωνία κατέληξαν Μόσχα και Άγκυρα για την παράδοση δεύτερης παρτίδας των S-400, όπως ανακοίνωσε Τούρκος αξιωματούχος.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υφυπουργός για τις αμυντικές βιομηχανίες, Ισμαήλ Ντεμίρ, ανακοίνωσε ότι Τουρκία και Ρωσία κατέληξαν σε κατ’ αρχήν συμφωνία για την παράδοση δεύτερης παρτίδας των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400.

Οι εκπληκτικές επιδόσεις που διαπίστωσαν ότι είχε το αντιαεροπορικό-αντιβαλλιστικό σύστημα S-400 στις δοκιμές που έγιναν επί τουρκικού εδάφους (πληροφορίες αναφέρουν ότι σε δοκιμές προσομοίωσης επίθεσης μαχητικών αεροσκαφών με βλήματα cruise η επιτυχία του συστήματος άγγιξε σε ποσοστό κατάρριψης μαχητικών και βλημάτων το 94%) οδήγησαν τους Τούρκους στην προμήθεια επιπλέον συστοιχιών προκειμένου να καλύψουν εκτός από την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, τις ακτές του Αιγαίου και τη Νοτιοδυτική Τουρκία.

Σημειώνεται ότι τυχόν τοποθέτηση S-400 ακόμα και σε βάθος 100 χλμ στη Νοτιοδυτική Τουρκία θα «κλείδωνε» τον ελληνικό εναέριο χώρο μέχρι και νότια της Κρήτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.