Τουρκία: Ανακοίνωσε άρση της καραντίνας για ανήλικους και ηλικιωμένους ο Ρ.Τ.Ερντογάν

Τουρκία: Ανακοίνωσε άρση της καραντίνας για ανήλικους και ηλικιωμένους ο Ρ.Τ.Ερντογάν

Την άρση της καραντίνας για τους ανήλικους και τους ηλικιωμένους, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα άτομα άνω των 65 και κάτω των 18 ετών, που μπήκαν σε υποχρεωτική καραντίνα από τις 21 Μαρτίου και τις 4 Απριλίου, αντίστοιχα, επιτρέπεται πλέον να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, δήλωσε ο Ερντογάν.

Για τους ηλικιωμένους, αυτές οι έξοδοι μπορούν να γίνουν μεταξύ 10:00 το πρωί και 20:00 το βράδυ, ενώ οι ανήλικοι πρέπει να συνοδεύονται από έναν από τους γονείς τους, διευκρίνισε ο Ερντογάν.

Ανακοίνωσε επίσης το άνοιγμα των θεάτρων και των κινηματογράφων από την 1η Ιουλίου σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες.

Η Τουρκία ήρε τους περισσότερους από τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί για την καταπολέμηση της πανδημίας την 1η Ιουνίου, ο οποίος έχει προκαλέσει το θάνατο σε τουλάχιστον 4.700 ανθρώπους από σχεδόν 172.000 επίσημα καταγεγραμμένα κρούσματα στη χώρα.

Βιβλιοθήκες, εστιατόρια και βρεφονηπιακοί σταθμοί έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν ξανά, ενώ επιτρέπονται ξανά τα ταξίδια μεταξύ των κύριων πόλεων της χώρας, που τελούσαν υπό απαγόρευση ή περιορισμούς για δύο μήνες.

Τον Μάιο, οι αρχές ενέκριναν το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων και κομμωτηρίων.

Στο τηλεοπτικό του διάγγελμα, έπειτα από τη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος παράλληλα τόνισε πως η κυβέρνησή του θα χορηγήσει κίνητρα για την τόνωση της απασχόλησης και θα στηρίξει την βιομηχανία για τη διατήρηση της – προσανατολισμένης στις εξαγωγές και την παραγωγή – ανάπτυξης με σκοπό την ανάκαμψη της οικονομίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τουρκική οικονομία αναμένεται να μπει σε ύφεση ως αποτέλεσμα των μέτρων περιορισμού που πήρε η κυβέρνηση, αλλά ο Ερντογάν υποστηρίζει ότι θα υπάρξει γρήγορη ανάκαμψη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.