ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα αποκτά από τις ΗΠΑ 350 Bradley M2A2 της διαμόρφωσης Desert Storm

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα αποκτά από τις ΗΠΑ 350 Bradley M2A2 της διαμόρφωσης Desert Storm

Στην αποκάλυψη της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ για την προμήθεια 350 ΤΟΜΑ M2A2 Bradley από τα αποθέματα του αμερικανικού Στρατού αναφέρονται τα τουρκικά ΜΜΕ, λέγοντας πως η προμήθεια αυτή θα επιτρέψει στην συμπλήρωση των ΤΘΤ που επιχειρούν με Leopard 2HEL με ένα ικανό ΤΟΜΑ, στη θέση των Μ113.

Όπως αναφέρουν κλιμάκιο αξιωματικών του ΕΣ θα μεταβεί σύντομα στις ΗΠΑ για την επιλογή των οχημάτων, η οποία θα είχε γίνει νωρίτερα, εάν δεν είχε μεσολαβήσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως σημειώνουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, η προμήθεια των ελληνικών Bradley είναι πιθανό να προέλθει από το ίδιο στοκ με τα οχήματα που θα παραλάβει και η Κροατία και θα είναι της έκδοσης ODS που πρακτικά δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η έκδοση που υπηρέτησε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των ΗΠΑ στο Ιράκ (Desert Storm Operation).

Η Κροατία θα παραλάβει 60 οχήματα συν 24 για ανταλλακτικά. Βέβαια η όλη μεταφορά θα κοστίσει στην Κροατία 2 έως 5 εκατ. $ (για κάθε όχημα) προκειμένου να τα επαναφέρει σε επιχειρησιακή κατάσταση και ίσως να τα εκσυγχρονίσει, αλλά μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών, περίπου 25 εκατ. $, θα προέλθει από το πρόγραμμα ERIP το οποίο σχετίζεται με τη χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ συμμαχικών χωρών για την απόσυρση παλαιού σοβιετικού εξοπλισμού, από χώρες που το χρησιμοποιούν ακόμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.