ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Anadolu: «Σχεδιάζεται ναυτικός αποκλεισμός της Τουρκίας από τους Στόλους Ελλάδας και Αιγύπτου»

Anadolu: «Σχεδιάζεται ναυτικός αποκλεισμός της Τουρκίας από τους Στόλους Ελλάδας και Αιγύπτου»

«Ο ιμπεριαλισμός και ο Σιωνισμός έχουν στήσει σχέδια και με αυτό το σκοπό χρησιμοποιείται η Ελλάδα ενάντια στην Τουρκία.

Αυτό που σχεδιάζουν είναι ο ναυτικός αποκλεισμός της Τουρκίας από τους Στόλους της Ελλάδας και της Αιγύπτου μετά από μια θερμή σύγκρουση.»

Αυτά αναφέρει ο δημοσιογράφος Αρνταν Ζεντουρκ στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος τόνισε πως το 1914 ο τότε πρωθυπουργός της ιμπεριαλιστικής Αγγλίας Λόιντ Τζορτζ, σε συνομιλίες που είχε με τον Έλληνα ηγέτη Ελευθέριο Βενιζέλο, τον είχε ενθαρρύνει να μπει ο ελληνικός στρατός στη Μικρά Ασία, ενώ ο πραγματικός στόχος της Αγγλίας ήταν να πετύχει την ασφάλεια της Ιερουσαλήμ, που είχε αποσπάσει από την οθωμανική αυτοκρατορία.

Επισήμανε ότι η απόκτηση της Ιερουσαλήμ υπήρξε ο αρχικός πυρήνας της ίδρυσης του Ισραήλ για το σιωνιστικό κίνημα στην Αγγλία και τόνισε ότι η ελληνική παρουσία στην δυτική Ανατολία, ήταν σημαντική τόσο για την ασφάλεια της Ευρώπης, όσο και για τις νέες πρακτικές ασφάλειας στη Μέση Ανατολή.

Ο Ζεντουρκ ανέφερε πως η ξαφνική δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ που είπε πως ”Πρέπει να υποστηρίξουμε την Ελλάδα ενάντια στην Τουρκία” δεν είναι τυχαία και πρόσθεσε πως «Ο Τόνι Μπλερ, είναι ο Άγγλος πολιτικός που περισσότερο από όλους εμπιστεύεται το Ισραήλ και μαζί με τον σιωνιστή Τζορτζ Μπους ήταν εταίροι στην εισβολή στο Ιράκ».

«Το παιχνίδι εδώ είναι σαφές. Είναι φανερό πως η Ελλάδα δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες με την Τουρκία η οποία πρέπει να δείξει μία αντίδραση στις ελληνικές ανακοινώσεις.

Ο Έλληνας υπουργός Αμύνης δήλωσε πως “Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο με την Τουρκία”.

Είναι σαφές πως μία δύναμη ζήτησε από την Ελλάδα να μπει σε αυτόν τον αγώνα λυγίσματος καρπού. Οι ΗΠΑ κατά την τελευταία περίοδο έχουν κάνει σημαντικές επενδύσεις σε στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα ενώ γίνονται συζητήσεις και για χερσαία βάση με την κυβέρνηση του ελληνοκυπριακού τομέα.

Στα ανοιχτά της Κρήτης ελληνικό ελικόπτερο προσπάθησε να σταματήσει το με σημαία Τανζανίας πλοίο που πήγαινε από την Τουρκία προς τη Λιβύη.

Αν λάβουμε υπόψη μας όλα αυτά τότε το θέμα Ελλάδας Τουρκίας μεγεθύνεται.

Κατά τη γνώμη μου αν μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους τους, θέλουν να φέρουν τους στόλους Ελλάδος και Αιγύπτου ενάντια στην Τουρκία. Μετά από μία θερμή σύρραξη με την Ελλάδα, πιθανότατα θα εφαρμόσουν αποκλεισμό στην Τουρκία.»

Ο Ζεντουρκ σχολίασε πως

«Είναι ανάγκη η Ελλάδα στα ζωτικά θέματα να προσεγγίσει την Τουρκία με την μέθοδο καζάν-καζάν (win win) και όχι με σύγκρουση. Δυστυχώς οι Έλληνες φαίνεται να οδηγούνται από κάποιους ενάντια στην Τουρκία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.