ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Νέα δημοσκόπηση στην Τουρκία: Σταθερά μπροστά ο Ιμάμογλου από τον Ερντογάν

Νέα δημοσκόπηση στην Τουρκία: Σταθερά μπροστά ο Ιμάμογλου από τον Ερντογάν

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Εκρέμ Ιμάμογλου, προπορεύεται σταθερά έναντι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προτιμήσεις του κοινού για επόμενος πρόεδρος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας δημοσκοπήσεων Avrasya.

Σε μια εκλογική μονομαχία για την προεδρία μεταξύ των δύο υποψηφίων, ο Ιμάμογλου θα περνούσε τον Ερντογάν κατά 6,5 μονάδες, δήλωσε ο Κεμάλ Εζκιράζ σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό site Diken.

Ο Ιμάμογλου έγινε ο δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας μετά από μια μεγάλη νίκη στις τοπικές εκλογές του 2019, προκαλώντας τεράστιο πλήγμα στην εικόνα του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, το οποίο μαζί με τα ισλαμιστικά πρόδρομα κόμματα κυριαρχούσαν στο δήμο Κωνσταντινούπολης για 25 χρόνια.

Εν τω μεταξύ, ένα άλλο στέλεχος της αντιπολίτευσης, ο δήμαρχος της Αγκυρας Μανσούρ Γιαβάς, ουσιαστικά ισοβάθμισε στις προτιμήσεις του κοινού στη δημοσκόπηση με τον Ερντογάν, καθώς συγκέντρωσε ποσοστό μόλις κατά 0,2% χαμηλότερο από τον Τούρκο Πρόεδρο.

Η πλειοψηφία των αναποφάσιστων ψηφοφόρων ανήκει στο φιλοκουρδικό Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP), αλλά πάνω από το 90 τοις εκατό των ψηφοφόρων HDP δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν οποιοδήποτε υποψήφιο της αντιπολίτευσης κατέβει στις εκλογές εναντίον του Ερντογάν, ανέφερε ο Εζκιράζ της Avrasia.

Οι επόμενες προεδρικές εκλογές της Τουρκίας έχουν προγραμματιστεί για το 2023.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.