ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τούρκος αξιωματούχος: «Εμείς θα πάρουμε την Σύρτη κι ας λέει ότι θέλει ο Σίσι… »

Τούρκος αξιωματούχος: «Εμείς θα πάρουμε την Σύρτη κι ας λέει ότι θέλει ο Σίσι… »

H Άγκυρα είναι αποφασισμένη να καταλάβει την Σύρτη καθώς θέλει όλα τα λιβυκά πετρέλαια και όχι μόνο.

Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαίωσε στο Reuters τη Δευτέρα ότι η προειδοποίηση της Αιγύπτου πως ενδέχεται να επέμβει άμεσα στη Λιβύη δεν θα αποτρέψει τη χώρα του να υποστηρίξει τους συμμάχους της στη Λιβύη.

«Οι δηλώσεις του Αλ Σίσι είναι αβάσιμες … Η Τουρκία και η Λιβύη δεν θα παρεκκλίνουν από την αποφασιστικότητά τους», δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος, ζητώντας να παραμείνει ανώνυμος.

«Η Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA), με την υποστήριξη της Τουρκίας, συνεχίζει να προετοιμάζεται να αναλάβει τον έλεγχο της στρατηγικής παραλιακής πόλης Σύρτη, η οποία κατελήφθη από τις δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ τον περασμένο Ιανουάριο και την περιοχή Al-Jufra προς τα νότια».

Από την πλευρά του, ο Φουάτ Οκτάι, Τούρκος αντιπρόεδρος, δήλωσε ότι «η άμεση παρέμβαση της Αιγύπτου δεν θα υποστηριχθεί από την Αλγερία, η οποία είναι ένας άλλος γείτονας της Λιβύης και θα θέσει την Αίγυπτο σε αντιπαράθεση με την Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ». «Ο Σίσι δεν έχει δύναμη ή το θάρρος να το κάνει», ανέφερε ο Οκτάι.

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι είπε το περασμένο Σάββατο ότι «το Κάιρο έχει νόμιμο δικαίωμα να παρέμβει στη Λιβύη» και διέταξε τον στρατό να προετοιμαστεί για οποιαδήποτε αποστολή εκτός της χώρας, εάν είναι απαραίτητο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αίγυπτος κάλεσε, νωρίτερα, «για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη ως μέρος μιας νέας πρωτοβουλίας» που καλωσορίστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία και τα ΗΑΕ, αλλά η Τουρκία την απέρριψε ως «απόπειρα διάσωσης του Χάφταρ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.