ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορείς να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας της Αλ-Κάιντα σε τουρκική βάση στη Σομαλία – Δύο νεκροί

Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας της Αλ-Κάιντα σε τουρκική βάση στη Σομαλία – Δύο νεκροί

Βομβιστή αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά του έξω από μια τουρκική στρατιωτική βάση εκπαίδευσης στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο άτομα, ανέφερε η αστυνομία την Τρίτη.

Ήταν η πρώτη φορά που η τουρκική βάση στο Μογκαντίσου, η μεγαλύτερη υπερπόντια στρατιωτική βάση της Τουρκίας, δέχθηκε επίθεση από την ομάδα ανταρτών του παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, Αλ Σαμπάμπ

Η τρομορκατική οργάνωση που εδρεύει στη Σομαλία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σύμφωνα με το Radio al-Furqan, έναν από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που ελέγχονται από την οργάνωση.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Σομαλίας Ισμαήλ Μουχτάρ είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι οι φρουροί ασφαλείας πυροβόλησαν τον βομβιστή που προσπαθούσε να εισέλθει στη στρατιωτική εγκατάσταση.

«Προσποιήθηκε ότι ήταν εκπαιδευόμενος στη στρατιωτική ακαδημία Τουρκίας-Σομαλίας, αλλά πυροβολήθηκε και εξερράγη έξω από το στρατόπεδο, σκοτώνοντας τον εαυτό του και δύο πολίτες», δήλωσε ο Μουχτάρ.

Πρόσθεσε ότι Σομαλοί στρατιώτες ή Τούρκοι υπήκοοι δεν σκοτώθηκαν ούτε τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Μοχάμεντ Χουσεΐν δήλωσε ότι η απόπειρα βομβαρδισμού έγινε καθώς νεοσύλλεκτοι έκαναν τις πρωινές ασκήσεις τους.

Η Τουρκία έχει σημαντική παρουσία στη Σομαλία και εκμεταλλεύεται μία από τις πολλές ξένες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατάρτισης στο έθνος του Κέρας της Αφρικής που αποσταθεροποιήθηκε εδώ και πολύ καιρό από συγκρούσεις.

Η Αλ Σαμπάμπ ελέγχει τμήματα της νότιας και κεντρικής Σομαλίας και συχνά στοχεύει στην πρωτεύουσα με βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες» λένε και κάτι τέτοιο πολύ σύντομα πιθανόν να ανακαλύψει η Τουρκία για τις στενές της σχέσεις και τη χρηματοδότηση της Αλ- Κάιντα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.