ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Α.Νταβούτογλου: «Είχαμε μοιράσει με τον Μοχάμεντ Μόρσι την Α.Μεσόγειο»

Α.Νταβούτογλου: «Είχαμε μοιράσει με τον Μοχάμεντ Μόρσι την Α.Μεσόγειο»

Eίναι γνωστή η στενή σχέση του Ρ.Τ.Ερντογάν με την Μουσουλμανική Αδελφότητα και ότι όταν η τελευταία επικράτησε πολιτικά στην Αίγυπτο για ένα έτος, ήταν έτοιμη να μοιράσει την Ανατολική Μεσόγειο με την Τουρκία.

Τα σχέδια Τουρκίας και Αιγύπτου για την Ανατολική Μεσόγειο το 2012, τα οποία ανέκοψε το πραξικόπημα, αποκάλυψε χθες σε συνέντευξή του ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας και πρόεδρος του κόμματος Gelecek, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε τηλεοπτική του συνένετυξη.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «το 2012 με τον Μόρσι είχαμε διχοτομήσει την Ανατολική Μεσόγειο. Με την Αίγυπτο είχαμε ετοιμάσει τους χάρτες μας για τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες μας. Η Κύπρος ως εξαίρεση θα είχε πάρει τα δικαιώματά της όπως και το Ισραήλ και η Συρία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, σημείωσε ότι η Αίγυπτος, μετά το πραξικόπημα μπήκε στον άξονα της Ελλάδας και κατέληξε ότι «αν είχε πραγματοποιηθεί το όραμά μας θα είχαμε συμφωνία Τουρκίας, Λιβύης, Αιγύπτου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.