«Δυναμιτίζει» το κλίμα η Τουρκία – Απάντηση σε ΗΠΑ: «Το καθεστώς της Αγίας Σοφίας είναι εσωτερική μας υπόθεση»

«Δυναμιτίζει» το κλίμα η Τουρκία – Απάντηση σε ΗΠΑ: «Το καθεστώς της Αγίας Σοφίας είναι εσωτερική μας υπόθεση»

«Δυναμιτίζει» και άλλο το κλίμα η Άγκυρα, απαντώντας στην έκκληση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το θέμα της Αγίας Σοφιάς. Η Τουρκία ζητάει από τις ΗΠΑ να μην παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας.

«Το καθεστώς της Αγίας Σοφίας είναι εσωτερική μας υπόθεση», διαμηνύει η Άγκυρα απαντώντας στον αρμόδιο για τις διεθνείς θρησκευτικές ελευθερίες πρέσβη των ΗΠΑ, Σαμ Μπράουνμπακ.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης κάλεσε την Τουρκία να διατηρήσει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, και να μην τη μετατρέψει σε τέμενος.

O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Σελίμ Κιράν, έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι η Αγία Σοφία «αποτελεί κληροδότημα του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ (του Μωάμεθ του Πορθητή). Οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με τη χρήση της είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας. Η Τουρκία συμβάλλει ενεργά στη διατήρηση των 18 τόπων παγκόσμιας κληρονομιάς μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μην ανησυχείτε, κ. πρέσβη, η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της, όπως κάνει τα τελευταία 18 χρόνια» σημειώνει ο Κιράν, εννοώντας τη διακυβέρνηση Ερντογάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.