Τουλάχιστον 4 νεκροί και 100 τραυματίες από την έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Τουρκία

Τουλάχιστον 4 νεκροί και 100 τραυματίες από την έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Τουρκία

Σε τουλάχιστον τέσσερις ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε χθες Παρασκευή σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Τουρκία, ενώ σχεδόν 100 είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών.

Η έκρηξη, η οποία χαρακτηρίσθηκε «βιομηχανικό δυστύχημα» από τους διασώστες, σημειώθηκε αργά χθες το πρωί στη Χεντέκ, στην επαρχία Σακάρια (Σαγγάριου), στη βορειοδυτική Τουρκία.

«Προς στιγμήν τέσσερις συμπολίτες μας σκοτώθηκαν (…) και 97 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», δήλωσε αργά χθες ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά από το σημείο του δυστυχήματος.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε πως τρεις εργάτες του εργοστασίου εξακολουθούν να αγνοούνται. Πρόσθεσε πως η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο νωρίς χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας, τον Οκτάι Καλντιρίμ, 150 έως 200 άτομα βρίσκονταν μέσα στο εργοστάσιο της στιγμή της έκρηξης.

Η έκρηξη έγινε αισθητή σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων – Νόμιζαν πως επρόκειτο για σεισμό

Ένα εντυπωσιακό μανιτάρι λευκού καπνού υψωνόταν πολλές εκατοντάδες μέτρα στον ουρανό ενώ πυροτεχνήματα ακούγονταν να σκάνε μέσα στο εργοστάσιο, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλούνται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η έκρηξη έγινε αισθητή σε ακτίνα περίπου πενήντα χιλιομέτρων ενώ κάτοικοι πίστεψαν αρχικά πως επρόκειτο για σεισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2009 και το 2014 είχαν σημειωθεί εκρήξεις στο ίδιο εργοστάσιο που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους ενώ περίπου 40 είχαν τραυματισθεί, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.