ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ικανοποιημένοι στην Άγκυρα με τις δηλώσεις Ζ.Μπορέλ: «Μας αποκάλεσε σύμμαχους και εταίρους»

Ικανοποιημένοι στην Άγκυρα με τις δηλώσεις Ζ.Μπορέλ: «Μας αποκάλεσε σύμμαχους και εταίρους»

Απόλυτα ευχαριστημένοι είναι στην Άγκυρα με την στάση του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, χθες στο ευρωκοινοβούλιο υπέρ της Τουρκίας, την οποία κατονόμασε ως «σημαντικό εταίρο της ΕΕ και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ» προκαλώντας «ηλεκτροσόκ» στην Αθήνα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.

Μάλιστα η τουρκική «Χουριέτ» τον εξυμνεί σε πρωτοσέλιδο.

«Δεν είναι ώρα για Σταυροφορία», είπε ο Μπόρελ. «Δεν είμαι ο αυστριακός διοικητής της Στραυροφορίας», είπε, τονίζοντας ότι τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν μέσω διαλόγου.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφαλείας Josep Borrell, τόνισε την σημασία του διαλόγου και πως η Τουρκία «είναι ένας σημαντικός εταίρος της ΕΕ, σύμμαχος του ΝΑΤΟ και υποψήφια χώρα της ΕΕ και ότι πρέπει να αντιστρέψετε την τρέχουσα αρνητική τάση καθώς είμαστε μαχητές κάτω από την ίδια στέγη»!

«Για μια στιγμή νόμιζα ότι κινητοποιώ εναντίον της Τουρκίας τον ευρωπαϊκό στόλο για να αντισταθώ στην τουρκική εισβολή όπως ζήτησε ο Πάπα Πίος ο 5ος.

Οι Σταυροφορίες ανήκουν σε μια άλλη περίοδο της ιστορίας. Δεν είναι η σύγκρουση που αναζητούμε. Προσπαθούμε να αποφύγουμε κάθε είδους συγκρούσεις».

Απαντώντας σε ευρωβουλευτές που τον κατηγόρησαν για παθητική στάση έναντι της Τουρκίας ο Μπορέλ απάντησε «το 1571 στη ναυμαχία της Ναυπάκτου ήταν ο διοικητής ναυτικών δυνάμεων των Στραυροφόρων» και πρόσθσε “Μην με κοιτάς ψάχνεις για τον Αυστριακό Γιοχάν”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλήθεια πιστεύουν στην Αθήνα πως η ΕΕ θα βοηθήσει σε μια κρίση με την Τουρκία; Στην Άγκυρα είναι χαρούμενοι με την στάση των Βρυξελλών που είναι απαθής έως προκλητικά υπέρ της Τουρκίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.