ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αγία Σοφιά: Τα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν την παράνομη απόφαση του τουρκικού ΣτΕ

Αγία Σοφιά: Τα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν την παράνομη απόφαση του τουρκικού ΣτΕ

Την απόφαση του τουρκικού ΣτΕ μέσα από την οποία η Αγία Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη μετατρέπεται σε τζαμί, απασχόλησε τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Για την γερμανική εφημερίδα «Franfkurter Allgemeine Zeitung», «το Ανώτατο Δικαστήριο στην Τουρκία ανακάλεσε το καθεστώς του διάσημου κτηρίου της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη ανοίγοντας το δρόμο για την μετατροπή της πρώην εκκλησίας σε τζαμί».

Για την γερμανική εφημερίδα «Bild»: «Ο Ερντογάν θέλει να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί!»

«Διαμαρτυρία της UNESCO: Η παγκόσμια κληρονομιά στην Κωνσταντινούπολη πρέπει να παραμείνει μουσείο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Στο γερμανικό περιοδικό «Focus» αναφέρονται τα εξής: «Το σχέδιο του Ερντογάν φαίνεται να λειτουργεί. Δικαστήριο ανοίγει τον δρόμο για να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί».

Το αυστριακό δίκτυο «Nachricten.at» γράφει, με τη σειρά του, τα εξής: «Δικαστήριο στην Τουρκία επιτρέπει στην την μετατροπή της Αγιά Σοφιάς να μετατραπεί σε τζαμί».

Την απόφαση για την Αγία Σοφία σχολιάζει και η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro». «Δικαστήριο της Τουρκίας ανοίγει τον δρόμο για να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Το δικαστήριο ακύρωσε την κυβερνητική απόφαση του 1934 που είχε μετατρέψει το κτίριο σε μουσείο», αναφέρεται συγκεκριμένα.

Η είδηση απασχολεί και το αραβόφωνο δίκτυο «Aljazeera »:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«H Τουρκία ανακαλεί το καθεστώς του μουσείου της Αγιάς Σοφιάς. Η τουρκική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ανοίγει το δρόμο για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας του 6ου αιώνα στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί», σημειώνεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.