Αγία Σοφία: Το μοναδικό σημείο που άφησαν ακάλυπτο οι Τούρκοι (φώτο)

Αγία Σοφία: Το μοναδικό σημείο που άφησαν ακάλυπτο οι Τούρκοι (φώτο)

Η Τουρκία με απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε χθες Παρασκευή 24 Ιουλίου στη βεβήλωση του ιερού χριστιανικού συμβόλου, αυτού της Αγίας Σοφίας, καθώς τη μετέτρεψε σε τζαμί.

Μάλιστα, ο ίδιος συμμετείχε στην μουσουλμανική προσευχή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, μετά από 86 χρόνια.

Τριγωνικές λευκές κουρτίνες είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της Αγίας Σοφίας για να κρύψουν τις αγιογραφίες και τα μοναδικά ψηφιδωτά όπως στο θόλο, πάνω από το Ιερό Βήμα, όπου βρίσκεται η τοιχογραφία της Παναγιάς Βρεφοκρατούσας. Ενώ, το πάτωμα καλύφθηκε με πράσινο χαλί, ώστε να μπορούν να προσεύχονται οι μουσουλμάνοι, εκτός από ένα σημείο.

Όπως αναφέρει, η Yenisafak, μόνο ένα μέρος της Αγίας Σοφίας, έμεινε ακάλυπτο, και αυτό είναι ο «Ομφαλός», όπως είναι γνωστό. Πρόκειται για το πιο ιερότερο σημείο του ναού, όπου γινόταν η στέψη των Βυζαντινών αυτοκρατόρων.

Γατί όμως δεν καλύφθηκε;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Coşkun Yılmaz, τόνισε ότι το συγκεκριμένο σημείο δεν καλύφθηκε από χαλί, καθώς σε αυτό υπάρχουν μάρμαρα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της Αγίας Σοφίας και έχει ιστορική σημασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.