ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΥΠΕΞ Αφγανιστάν: «Η Τουρκία να αναλάβει δράση για το περιστατικό με τα λάβαρα των Ταλιμπάν στην Αγία Σοφία»

ΥΠΕΞ Αφγανιστάν: «Η Τουρκία να αναλάβει δράση για το περιστατικό με τα λάβαρα των Ταλιμπάν στην Αγία Σοφία»

Κάλεσμα προς την Τουρκία να αναλάβει δράση για το περιστατικό με τα λάβαρα των Ταλιμπάν που σηκώθηκαν μέσα στην Αγία Σοφία έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Αφγανιστάν Γκραν Χουάντ.

Νωρίτερα σήμερα, ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει μια ομάδα από Αφγανούς να ξεδιπλώνουν μια σημαία των Ταλιμπάν μέσα στην Αγία Σοφία κυκλοφόρησε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Ένα παρόμοιο περιστατικό που αφορούσε υποστηρικτές των Ταλιμπάν συνέβη σε ένα πάρκο στο Ιράν.

Ο Αφγανός υπουργός ανέφερε ότι η υποστήριξη προς τους Ταλιμπάν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί στην Τουρκία και το Ιράν για χάρη της ειρηνευτικής διαδικασίας στη χώρα του.

«Η ειρηνευτική διαδικασία υποστηρίζεται από την αφγανική κυβέρνηση και τον αφγανικό λαό, (Πρέπει) να την υποστηρίξουν και να απαλλαγούν από κινήματα που μπορούν να βλάψουν αυτήν τη διαδικασία και που εμφανίζονται σε αυτές τις χώρες», δήλωσε ο Χουάντ, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι TOLOnews .

Η αφγανική κυβέρνηση θα θεωρήσει ότι τέτοιες ενέργειες υπέρ των Ταλιμπάν παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, πρόσθεσε.

Οι Ταλιμπάν έχουν δεσμευτεί να μειώσουν τις στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας που διαπραγματεύθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Ντόχα στα τέλη Φεβρουαρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτός από την αμοιβαία απελευθέρωση κρατουμένων, οι Ταλιμπάν και η κυβέρνηση αναμενόταν να ξεκινήσουν τις ενδο-αφγανικές συνομιλίες και να ανοίξουν το δρόμο για τον τερματισμό της αντιπαράθεσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.