ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το έριξαν στις αγορές αυτοκινήτων οι Τούρκοι – Άνοδο πωλήσεων 30,4% το πρώτο εξάμηνο του 2020

Το έριξαν στις αγορές αυτοκινήτων οι Τούρκοι – Άνοδο πωλήσεων 30,4% το πρώτο εξάμηνο του 2020

Τα πολλά φθηνά δάνεια που παραχωρούσε στις αρχές του έτους ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται πως οδήγησαν πολλούς Τούρκους στο να αγοράσουν… αυτοκίνητα.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι χτυπημένη από την πανδημία, η Ευρώπη σημειώνει το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου πτώση 39,5% στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, με 5,1 εκατομμύρια ταξινομήσεις φέτος έναντι 8,43 εκατομμυρίων το 2019.

Η χώρα στην Ευρώπη με την μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων είναι η Κροατία με -52,4%, ακολουθούμενη από την Ισπανία (-50,0%) και την Πορτογαλία (-48,2%). Στη χώρα μας η επίδοση της αγοράς στο ίδιο διάστημα είναι στο -44,2%.

Η Τουρκία από την άλλη στο πρώτο 6μηνο του έτους καταγράφει άνοδο πωλήσεων 30,4%, με 261.896 μονάδες έναντι 200.857 το ίδιο διάστημα του 2019.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της αγοράς αυτό οφείλεται στην πολύ καλή επίδοση πριν το lockdown, αλλά και στην παροχή πολλών φθηνών δανείων και σημαντικών εκπτώσεων με το που «έσκασε» η κρίση του κορωνοϊού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.