ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φημολογία για νέο κόμμα στην Τουρκία από Μουχαρέμ Ιντζέ του CHP

Φημολογία για νέο κόμμα στην Τουρκία από Μουχαρέμ Ιντζέ του CHP

Εντείνονται οι πληροφορίες για νέο κόμμα από τον Μουαχαρέμ Ιντζέ, επιφανές μέλος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και ανθυποψηφίου του Ταγίπ Ερντογάν στις τελευταίες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, μετά τις τελευταίες του δηλώσεις περί συκοφαντιών εναντίον του.

«Θα μεταβώ στην Άγκυρα την επόμενη βδομάδα και εκεί θα δείτε ποιος είναι ο προδότης και ποιος είναι αυτός που διασπά (το CHP)», ανέφερε ο Ιντζέ, με την Γενί Σαφάκ να σχολιάζει πως υπάρχει έντονος αναβρασμός στο CHP και ο Ιντζέ, όχι μόνο δεν διεκδίκησε οποιοδήποτε αξίωμα στο 37ο συνέδριο του κόμματος που έγινε στα τέλη Ιουλίου, κατά το οποίο επανεκλέγηκε ο Κεμάλ Κιλιτζντάρογλου στην ηγεσία για 9η συνεχή φορά, αλλά καθόταν στις τελευταίες σειρές του αμφιθεάτρου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Σοζτζιού, ο Μουχαρέμ Ιντζέ δήλωσε ότι δεν ιδρύει νέο κόμμα αλλά θα βγει στους δρόμους και θα αυξήσει το 31% (που είχε πάρει στις Προεδρικές εκλογές ως υποψήφιος του CHP) σε 51%. Είπε, επίσης, πως επιλογή του Κιλιτζντάρογλου για τις προεδρικές εκλογές δεν ήταν να είναι υποψήφιος του κόμματος κάποιος από τις τάξεις του CHP, αλλά ο Αμπντουλάχ Γκιουλ. Ωστόσο, αυτό το παιχνίδι του το χάλασε η Μεράλ Άκσενερ, υποστήριξε ο Ιντζέ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η προσκείμενη στο CHP εφημερίδα Τζουμχουριέτ γράφει σήμερα ότι σε δηλώσεις του για το θέμα, ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας Ιμπραχήμ Καλίν ανέφερε ότι δεν θα εκπλαγεί αν ο Ιντζέ ιδρύσει νέο κόμμα ενώ, απαντώντας σε κάποιες φήμες για επαφές του Ταγίπ Ερντογάν με τον Μουχαρέμ Ιντζέ, είπε ότι δεν υπάρχει Ιντζέ στην ατζέντα του Προέδρου. Ανέφερε επίσης ότι είναι δημοκρατικό δικαίωμα η ίδρυση νέου κόμματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.