ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Δεν θα επιτρέψουμε να πληγεί το Oruc Reis – Δεν προκαλούμε είμαστε σε άμυνα»!

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Δεν θα επιτρέψουμε να πληγεί το Oruc Reis – Δεν προκαλούμε είμαστε σε άμυνα»!

Σε άλλη μια προκλητική κίνηση προχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας η Άγκυρα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην οποία απειλεί ότι «δεν θα επιτραπεί καμία παρέμβαση σε πολιτικό πλοίο» απαντώντας στην προηγούμενη ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην οποία τονιζόταν με αφορμή τις κινήσεις του Oruc Reis ότι «η Ελλάδα δεν θα δεχθεί κανέναν εκβιασμό. Θα υπερασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

«Η στρατιωτική παρουσία στην περιοχή δεν στοχεύει στο να προκαλέσει κλιμάκωση και στοχεύει αμιγώς στην άσκηση του δικαιώματος στη νομιμη άμυνα αν αυτό κριθεί απαραίτητο» προστίθεται στην ανακοίνωση

Στην ανακοίνωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι η Άγκυρα υποστηρίζει ότι την ένταση στην Μεσόγειο «δεν την αυξάνει η Τουρκία αλλά η Ελλάδα».

Παράλληλα κατηγορεί την Ελλάδα ότι δεν είναι ειλικρινής «μετά την πειρατική συμφωνία με την Αίγυπτο (σ.σ. για την οριοθέτηση ΑΟΖ)».

«Με τη συμφωνία αυτή η υφαλοκρηπίδα της χώρας μας και της Λιβύης στην Ανατολική Μεσόγειο παραβιάζεται. Μετά από αυτή την εξέλιξη το Oruc Reis ξεκίνησε τις προγραμματισμένες σεισμολογικές έρευνες» υποστηρίζε ο κ. Ακσόι.

Όσον αφορά την προηγούμενη απόσυρση του Oruc Reis το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι έγινε «με εντολή του προέδρου Ερντογάν. Η κίνηση καλής θέλησης αυτή που κάναμε κατόπιν παράκλησης της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να δώσουμε στη διπλωματία μιας ευκαιρία δεν βρήκε κάποια απάντηση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στην Μεσόγειο θα απογοητευτούν όσοι συμπεριφέρονται με την λογική πως όλα είναι δικά τους» προσθέτει ο κ. Ακσόι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.