ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Google translate «έκαψε» τον Ρ.Τ.Ερντογάν: Πολλά λάθη στο νέο του μήνυμα στα ελληνικά (βίντεο)

Το Google translate «έκαψε» τον Ρ.Τ.Ερντογάν: Πολλά λάθη στο νέο του μήνυμα στα ελληνικά (βίντεο)

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ένα ακόμα μήνυμα σήμερα στα ελληνικά. Μόνο που το Google translate… τον «έκαψε».

Μπορεί η Τουρκία να κάνει προπαγάνδα και να συνεχίζει σε καθημερινή βάση τις προκλήσεις, όμως τα μηνύματα του Ερντογάν φαίνεται πως δεν έλεγξε κανείς. Αυτό τουλάχιστον δείχνει το σημερινό του μήνυμα που έστειλε στα ελληνικά, το οποίο είναι γεμάτο συντακτικά και ορθογραφικά λάθη.

Η μετάφραση των όσων είπε στην ομιλία του νωρίτερα σε κομματικά στελέχη του AKP, κατά την διάρκεια της οποίας έδωσε την δική του εκδοχή για υποτιθέμενα «επεισόδια» του Oruc Reis με ελληνικά πλοία, βρίθει λαθών. Ορθογραφικών και συντακτικών.

«Είμαι πολύ σαφής, μιλάω πολύ ξεκάθαρα, ούτε να αναζητά επιδειξίες παραστάσεις», αναφέρει σε κάποιο σημείο η μετάφραση, ενώ υπάρχουν ακόμη λέξεις χωρίς τόνους, άλλες λέξεις που… κόβονται ξαφνικά και πολλά – πολλά ακόμη «εγκλήματα» εναντίον της ελληνικής γλώσσας και της κοινής λογικής…

Δείτε το μήνυμα του Ερντογάν στα ελληνικά μέσω Anadolu


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.