ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χ.Ακάρ: «Άδικη η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία για τον ελληνικό λαό!» – Τι εννοεί; (upd)

Χ.Ακάρ: «Άδικη η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία για τον ελληνικό λαό!» – Τι εννοεί; (upd)

Μιλώντας την Κυριακή σε εκδήλωση για τα νέα συστήματα και πλοία που αποκτάει το τουρκικό Ναυτικό, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε για μία ακόμη φορά την Ελλάδα, για «μονόπλευρες απαιτήσεις και πρακτικές στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο» που μοναδικό στόχο έχουν να «φυλακίσουν» την Τουρκία και είπε πως ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία είναι άδικη για τον ελληνικό λαό!

Τι εννοούσε με αυτό; Αναφερόμενος στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επανέλαβε ότι δεν έχει καμία νομική ισχύ για την Άγκυρα, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα και «άδικη» για τα συμφέροντα Ελλήνων και Αιγυπτίων.

Η Αθήνα εκχωρεί εθνική κυριαρχία με μειωμένη επήρεια στην Κρήτη και μη καθορισμό θαλασσίων ζωνών ανατολικά της Ρόδου. Η Άγκυρα σκοπεύει να προσφέρει στην Αθήνα «καλύτερη» συμφωνία από τους Αιγύπτιους; Δηλαδή θα προσφέρει το «δόλωμα» να αναγνωρίσει την επήρεια της Ρόδου και ένα μικρός μέρος του Καστελόριζου; Διότι τα πιθανά κοιτάσματα που θέλει να διεκδικήσει η Άγκυρα βρίσκονται νότια του Καστελόριζου.

«Για εμάς είναι άκυρη η δήθεν συμφωνία μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας, είναι ενάντια στα συμφέροντα των δύο λαών και θα χάσουν οι λαοί και των δύο χωρών. Αυτή η συμφωνία πραγματικά αποτελεί αδικία και για τους δύο λαούς» δήλωσε ο Ακάρ.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά την παράταση έως τις 27 Αυγούστου της παράνομη NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis.

«Οι μονόπλευρες απαιτήσεις και πρακτικές της Ελλάδας να φροντίζει μόνο για τα δικά της συμφέροντα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, δηλαδή, η στρατικοποίηση των νησιών, η απαίτηση για 10 μίλια εναέριου χώρου, η απαίτηση το Καστελόριζο, ένα μικρό νησί, να έχει 40 χιλιάδες τ.χλμ. ζώνη θαλάσσιας δικαιοδοσίας δεν συνάδει με τη λογική, το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Κανείς δεν μπορεί να φυλακίσει τη χώρα μας, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Κατηγόρησε και την Γαλλία λέγοντας πως : «δεν έχει καμία δουλειά στην ανατολική Μεσόγειο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.