ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μ.Τσαβούσογλου: «3 μήνες θα κάνει έρευνες το Oruc Reis στην Α.Μεσόγειο» – Ανενόχλητο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Μ.Τσαβούσογλου: «3 μήνες θα κάνει έρευνες το Oruc Reis στην Α.Μεσόγειο» – Ανενόχλητο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε σε συνέντευξη του στο A Haber, ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis θα παραμείνει στην ανατολική Μεσόγειο τουλάχιστον 3 μήνες!

Ανακοίνωσε ότι θα εκδίδονται NAVTEX με τις οποίες θα καθορίζονται περιοχές ερευνών.

Όπως διευκρίνισε, οι πρώτες NAVTEX θα αφορούν έρευνες σε δυτικές περιοχές (σ.σ. περιοχές τουρκο-λιβυκού μνημονίου) εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και στο τέλος του 3μήνου το Oruc Reis θα πλησιάσει την (τουρκική) ηπειρωτική χώρα.

Αιτία πολέμου τα 12 μίλια στο Αιγαίο

Αιτία πολέμου χαρακτήρισε ενδεχόμενη επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν ενοχλεί την Άγκυρα η επέκτασή τους στο Ιόνιο Πέλαγος.

«Η Ελλάδα ενεργεί όπως εκείνη θέλει όπου έχει δικαιώματα. Δεν μας αφορά αυτό. Ωστόσο, στο Αιγαίο δεν μπορούν να επεκτείνουν τα σύνορά τους στα 12 μίλια. Αυτό αποτελεί αιτία πολέμου. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από 6 σε 12 μίλια. Το λέω πολύ ξεκάθαρα», δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Επίθεση στην Ελλάδα

Στην συνέχεια, ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας επιτέθηκε στην Ελλάδα για όλα τα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών. Εξέφρασε την ενόχλησή του για την στρατιωτικοποίηση των νησιών, καθώς και για το κλείσιμο τουρκικών σχολείων στη Θράκη.

«Oι κινήσεις τους συνεχώς μας παρενοχλούν, δεν θα κάνουμε παραχωρήσεις σε τέτοιες ενέργειες. Όπως κάναμε τις απαραίτητες κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, έτσι γνωστοποιούμε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο αν υπάρξουν ενέργειες εναντίον μας», προειδοποίησε.

Παράλληλα, επιτέθηκε και στη Γαλλία τόσο για την κατάσταση στη Λιβύη όσο και για τη συνεχή της στήριξη στη χώρα μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο Τσαβούσογλου διαβεβαίωσε ότι είναι υπέρ της διπλωματίας, επισημαίνονται ότι υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που αναγνωρίζουν το δίκαιο της Τουρκίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.