ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Suddeutsche Zeitung: «Αποτυχία του ΝΑΤΟ θα ενίσχυε μόνο τον Ρ.Τ.Ερντογάν και θα ήταν τεράστια επιτυχία για τον Β.Πούτιν»

Suddeutsche Zeitung: «Αποτυχία του ΝΑΤΟ θα ενίσχυε μόνο τον Ρ.Τ.Ερντογάν και θα ήταν τεράστια επιτυχία για τον Β.Πούτιν»

Τους λόγους που η Γερμανία πρέπει να συνομιλεί με το Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά τις πεποιθήσεις του, επιχειρεί να εξηγήσει η γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung».

Στο δημοσίευμά της, η εφημερίδα του Μονάχου αναρωτιέται εάν η Γερμανία θα πρέπει να συνομιλεί με τον Τούρκο Πρόεδρο, που το μήνυμα που θέλει να στείλει είναι «η συγχώνευση ενός παγκόσμιου Ισλάμ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του τουρκικού εθνικισμού».

Όπως απαντάει, η ίδια η εφημερίδα: «Ναι. Επειδή πρέπει. Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εμπορικός εταίρος για τη Γερμανία. Το πρόβλημα των προσφύγων δεν μπορεί να λυθεί χωρίς την Άγκυρα. Επιπλέον, περισσότεροι από τρία εκατομμύρια πολίτες τουρκικής καταγωγής ζουν στη Γερμανία. Αισθάνονται Γερμανοί, αλλά εν μέρει και Τούρκοι. Και είναι δικαίωμά τους. Δεν πρέπει να υποχωρήσει κανείς για χάρη τους. Ωστόσο, θα ήταν ευχής έργο εάν και αυτοί ενέκριναν την πολιτική του Βερολίνου».

Συνεχίζοντας, αναφέρει: «Δεν φτάνουν αυτά; Σε περίπτωση πολέμου, τόσο το ΝΑΤΟ όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσαν να χάσουν την αξιοπιστία τους. Μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ, της Τουρκίας και της Ελλάδας, θα έθετε υπό αμφισβήτηση τη στρατιωτική συμμαχία. Μόνο τότε το ΝΑΤΟ θα ήταν “εγκεφαλικά νεκρό” υπό την έννοια του Εμανουέλ Μακρόν».

Όπως καταλήγει η «Suddeutsche Zeitung»: «Αλλά και η ΕΕ δεν θα δείξει ξαφνικά την αποφασιστικότητά της στην αμυντική-εξωτερική της πολιτική, η οποία απουσιάζει εδώ και χρόνια, για χάρη των μελών της, Ελλάδας και Κύπρου. Η προβλεπόμενη αποτυχία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ θα ενίσχυε μόνο το Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Και παρεμπιπτόντως θα ήταν μια τεράστια επιτυχία για τον ομοϊδεάτη του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όσο υπάρχει πιθανότητα οι αντίπαλοι να συνομιλήσουν, το Βερολίνο θα πρέπει να προσπαθεί. Με σκληρότητα. Αλλά οι Τούρκοι πρέπει επίσης να δουν ότι έχουν να κερδίσουν περισσότερα με τις συνομιλίες, παρά με έναν πόλεμο στο Αιγαίο. Για το λόγο αυτό θα πρέπει κανείς να φέρει περισσότερα στο τραπέζι από την υπόσχεση μιας εκσυγχρονισμένης τελωνειακής ένωσης: ο Χάικο Μάας πρέπει να καταστήσει σαφές στους Έλληνες ότι θα πρέπει να κάνουν κι εκείνοι ένα βήμα όσον αφορά στη διαμάχη στη Μεσόγειο».

H ΤΑΖ του Βερολίνου, από την πλευρά της, επέλεξε -από την πλευρά της- να σχολιάσει το πρώτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού που βρέθηκε στη Μόρια, γράφοντας σε σχετικό άρθρο της: «Εδώ και μήνες οι προειδοποιήσεις από ανθρωπιστικές οργανώσεις, ιατρικό προσωπικό και οργανώσεις τοπικής βοήθειας αγνοήθηκαν. Εάν άλλα άτομα τώρα μολυνθούν ή έχουν ήδη μολυνθεί και δεν έχουν επαρκή φροντίδα, είναι μια καταστροφή που θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με πάνω από 100 κρούσματα μεταξύ των κατοίκων του νησιού και περιορισμένο αριθμό κλινών εντατικής θεραπείας, οι τοπικές υποδομές υγείας βρίσκονται ήδη στα όριά της. Εάν ο ιός συνεχίσει να εξαπλώνεται στο νησί, δεν μπορεί πλέον να εξασφαλιστεί επαρκής ιατρική περίθαλψη για όσους θα έχουν ανάγκη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.