ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Απίστευτος Φ.Οκτάι: «Το Oruc Reis εκτελεί έρευνες στην τουρκική υφαλοκρηπίδα»!

Απίστευτος Φ.Οκτάι: «Το Oruc Reis εκτελεί έρευνες στην τουρκική υφαλοκρηπίδα»!

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις, αυτή την φορά από τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, που υποστήριξε πως το Oruc Reis θα συνεχίσει κανονικά τις έρευνες, ενώ είπε πως και κάθε προσπάθεια που περιλαμβάνει την Τουρκιά είναι καταδικασμένη.

Ο Φουάτ Οκτάι ήταν ξεκάθαρος και έκανε γνωστό πως η Τουρκία θα συνεχίσει τις προκλήσεις σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο. Ο Τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε πως το «Oruc Reis» θα συνεχίσει τις έρευνες ενώ για για τα κατεχόμενα στην Κύπρο ζήτησε ίση και δίκαιη κατανομή των υδρογονανθράκων στην Κύπρο.

«Κάθε προσπάθεια που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία είναι καταδικασμένη. Το “Orus Reis” συνεχίζει τις εργασίες του σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τη Navtex. Συνεχίζονται και οι εργασίες μας για υδρογονάθρακες στην υφαλοκρηπίδα μας. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και της δικαιοσύνης, κι έτσι θα συνεχίσουμε», είπε ο Φουάτ Οκτάι.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι υπογράμμισε ότι η συνεργασία με την Κύπρο σε κάθε πεδίο έχει ένα παραπάνω νόημα για την Τουρκία, πέρα από τις εμπορικές και οικονομικές δραστηριότητες.

«Η οπτική της χώρας μας για την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” (ΤΔΒΚ) δεν ήταν ποτέ προϊόν επιθυμίας για κέρδος. Επιθυμούμε ένα νησί, στο οποίο οι Τουρκοκύπριοι παράγουν, προοδεύουν και αυξάνουν το επίπεδο της ευημερίας τους. Όπως ανησυχούμε για τα προβλήματα της ΤΔΒΚ στην επιδημία, στην πυρκαγιά και στην λειψυδρία, έτσι θα ενωθούμε και στη χαρά και την ευτυχία όσο εσείς καταγράφετε επιτυχίες», δήλωσε.

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Όταν ανοίξουν τα κλειστά Βαρώσια και ζωντανέψει ο τουρισμός στην ΤΔΒΚ, όταν αυξηθεί η γεωργική παραγωγή στην ΤΔΒΚ με το αρδευτικό έργο και ενισχυθεί η βιομηχανία, από αυτό θα κερδίσουν τόσο ο Τουρκοκυπριακός λαός όσο και η περιοχή μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται και οι προσπάθειες που καταβάλλουμε για την ίση και δίκαιη κατανομή των πηγών υδρογονανθράκων. Με αυτήν την αντίληψη στηρίζουμε πάλι την προσπάθεια να σταθεί στα πόδια της η ΤΔΒΚ από κάθε άποψη».

Καταδικασμένη όποια πρωτοβουλία χωρίς την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο

Η Τουρκία αναζητά και εξακολουθεί να αναζητά τρόπους συνεργασίας σε όλες τις κρίσεις που βιώνονται στην περιοχή της και ιδιαίτερα στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, αναφερόμενος και στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Ενεργούμε καταβάλλοντας προσπάθειες για την εποικοδομητική επίλυση των διαφωνιών μέσω της διπλωματίας. Οι εξελίξεις δείχνουν ότι κάθε πρωτοβουλία στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία είναι καταδικασμένη να αποτύχει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο αγώνας που δίνει η Τουρκία είναι για να συμβάλλει στην εδραίωση του περιβάλλοντος ειρήνης, ευημερίας και σταθερότητας στην περιοχή», δήλωσε ο Φουάτ Οκτάι. «Δε θα σφετεριστούμε το δικαίωμα κανενός, αλλά δεν θα επιτρέψουμε και σε κανέναν να σφετεριστεί τα δικαιώματα μας», επανέλαβε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.